Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zdravotní klaun vystoupí v Praze. Doktor Štětka nebo sestra Patálie budou k dispozici komukoliv

Ani letos si Zdravotní klaun nenechá ujít příležitost výjimečně ošetřit i “běžné smrtelníky“, kteří navštíví festival nového cirkusu Letní Letná. Je to jedna z mála akcí, ne-li jediná, na které se Zdravotní klaun prezentuje veřejnosti mimo brány nemocnic či sociálních zařízení.

Všechny morouse, pacienty trpící akutní skleslostí, ale i ty, kdo se okolo stanu jen tak mihnou, klauni ošetří v sobotu 14. srpna od půl jedenácté dopoledne do šesté hodiny večer. V klaunské ambulanci, respektive šapitó Zdravotního klauna můžete v tento den narazit například na doktora Štětku s vrchní sestrou Sladěnou nebo doktora Oto Bidla s vrcholovou sestrou Patálií.

„Spolupracujeme s Letní Letnou už několik let a vždy si to velmi užíváme. Je to vlastně jediná příležitost pro ty, kteří touží potkat Zdravotního klauna, ale nikdy na něj, vlastně naštěstí, nenarazili při naší běžné činnosti v nemocnicích nebo sociálních zařízeních. Díky festivalu můžeme přiblížit svou práci širší veřejnosti, nehledě na to, že je to pro nás velký zážitek, na který se klauni i já každý rok těšíme,“ říká umělecký ředitel Zdravotního klauna Petr Jarčevský.

Kromě klaunské ambulance, která bude přístupná zdarma, rozbijí Zdravotní klauni v areálu Letní Letné také dětský stan, ve kterém už bez nemocničních kostýmů zahrají hned čtyři divadelní představení. Vstupenky na představení stojí 120 korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotní klaun

Štítky Zdravotní klaun, zdraví, festival, Letná, Praha, Letní Letná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Verča Verona

Než ze sebe dělat takového debila, radši budu vynášet mísy a bažanty. To je PRÁCE která je potřebná. Jenže někdo "pracuje" tak, aby nemusel dělat nic a měl pěkné peníze. Všecky ty šašky nahnat aspoň pořádně mýt a leštit podlahy.

Pátek, 13. srpna 2021, 15:42Odpovědět

Zdravotní klaun vystoupí v Praze. Doktor Štětka nebo sestra Patálie budou k dispozici komukoliv  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.