Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Film o psí a lidské lásce měl slavnostní premiéru. Na červeném koberci se objevili psi i známé tváře

V multikině CineStar Anděl včera proběhla slavnostní premiéra dlouho očekávaného filmu režiséra F. A. Brabce Gump – pes, který naučil lidi žít. Snímek vypráví o potřebě lásky a oddanosti mezi psy a lidmi. Na červeném koberci před multikinem bylo možné zahlédnout nejen řadu herců, kteří ve filmu vystupují, ale také psí hvězdy, včetně slavného Gumpa. Film podle úspěšné stejnojmenné knihy autora a scenáristy Filipa Rožka bude v kinech možné zhlédnout od 22. července.

Film Gump – pes, který naučil lidi žít měl mít premiéru již vloni v prosinci. Kvůli koronaviru však byla dvakrát odložena. Nakonec se dočkali herci i psí hrdinové a slavnostní uvedení filmu proběhlo ve středu 21. července v multikině CineStar Anděl.

Cesta toulavého psa ke štěstí

Snímek je natočený z pohledu toulavého psa, který mluví hlasem herce Ivana Trojana. Ten již dříve propůjčil Gumpovi hlas v audioknize podle populární knihy autora a scenáristy Filipa Rožka. Ve filmu se objeví také skutečný pes Gump. Rožek je spolu s Veronikou Hájkovou zakladatelem organizace Se psem mě baví svět, která vnímá psy jako nejbližší přátele lidí.

(NE)OBYČEJNÍ: Chci napsat už jen jednu knihu, a nebude o psech, říká Filip Rožek, autor knihy Gump

Filip Rožek je autorem knihy Gump – pes, který naučil lidi žít, za kterou nedávno dostal Cenu čtenářů Magnesia Litera. Podle jeho knihy se natočil film, který se momentálně stříhá a v kinech bude mí premiéru na začátku prosince. V rozhovoru bude...

Již před dvěma lety spatřila světlo světa kniha Gump: pes, který naučil lidi žít. Vyprávění z pohledu psa Gumpa si obratem získalo tisíce příznivců. Kniha přináší autentický příběh vystavěný z reálných zkušeností člověka, který se celý svůj život věnuje záchraně týraných psů, odhalování psích množíren a napravování křivd, kterých se lidé v dnešní uspěchané době dopouštějí. Knihy se zatím prodalo asi 150 tisíc výtisků.

U audioknihy jsem se řídil především svou představou o příběhu a četl jsem ji víc kontinuálně. Tady ale hraje obraz daleko důležitější, možná nejdůležitější, roli. Musel jsem se přizpůsobovat obrazu, což už je rozkouskovanější práce,“ uvedl Trojan. „Myslím ale, že zážitek z četby knížky mi pomohl k tomu, abych do filmu mohl vstoupit lépe a přirozeněji,“ dodal herec, který má k psům blízko.

Většina psích hereckých hvězd pochází z útulku

Film vypráví o lásce a oddanosti, a to nejen psí, ale také té lidské. Kromě známých osobností se ve snímku objeví také hvězdy zvířecí, a to především ty psí. Každý z pejsků má svůj příběh, ve kterém k němu osud nebyl vždy nejpřívětivější. Většina z nich pochází z útulku a neměla žádný speciální výcvik. Jedním z hlavních poslání filmu je ukázat, že každý z těchto tvorů si zaslouží právo na život a na lásku a že nic není předem ztraceno. Několik z těchto psích hvězd totiž našlo nový domov právě u členů filmového štábu. Díky úspěchu knihy se tvůrci rozhodli postavit také útulek pro zatoulané psy ve Velkých Popovicích.

Na stavbu psího útulku ve Velkých Popovicích se přišla podívat Ivana Chýlková, Hana Holišová i David Kraus

V pondělí 10. května proběhlo při příležitosti výstavby psího útulku Gump ve Velkých Popovicích setkání s některými herci filmu Gump – pes, který naučil lidi žít, jehož premiéra je naplánována na 22. července. Na stavbu kotců pro zatoulané pejsky...

Diváci se kromě zvířecích hrdinů budou moct těšit také na známé herecké osobnosti. Nechybí Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Richard Krajčo, Jana Plodková, Zbigniew Czendlik, Olga Lounová či Patricie Pagáčová, která má sama doma dva psy z útulku. V roce 2014 si Pagáčová adoptovala fenku Jackie a později pejska Čolka.

Ivan Trojan je úžasný. Ví, že nám moc pomáhá, a my mu za to strašně moc děkujeme. Je duší toho psa, to říkal i Filip Rožek. Je to štěstí veliký, že Gumpa mluví právě on, protože on je ten Gump, opravdu,“ řekl režisér F. A Brabec.

Film vznikl na základě klipu k písni Protože to nevzdám

Režisér F. A. Brabec se rozhodl zfilmovat knihu o psím hrdinovi poté, co natočil klip k písni Protože to nevzdám, který byl inspirovaný Gumpovým příběhem. Kromě této písně vznikly ještě dva songy, které ve snímku zazní. Nedávno spatřil světlo světa videoklip k písni Kometa pre Gumpa, která vznikla již před rokem a půl a nahrála ji kapela DESmod spolu s rapperem Majselfem. Pro Česko vznikl neméně úspěšný song Vítr do plachet, kterou nazpíval Marek Ztracený.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky film, kultura, kino, premiéra, Gump, Anděl, Praha, červený koberec, pes, Gump – pes, který naučil lidi žít, kniha, láska, Filip Rožek, herec, CineStar Anděl, Ivan Trojan, Patricie Pagáčová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Film o psí a lidské lásce měl slavnostní premiéru. Na červeném koberci se objevili psi i známé tváře  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.