Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Praze proběhne benefiční koncert pro obce zničené tornádem

Na pražské Kampě ve středu 30. června proběhne benefiční koncert na pomoc vesnicím na jihu Moravy, které v minulém týdnu zasáhlo tornádo. Akci pořádá Česká televize, která zároveň odvysílá od 20:10 odvysílá přímý přenos. Na akci vystoupí například Dan Bárta, Richard Krajčo, Vojta Dyk, Čechomor či Hana a Petr Ulrychovi. Česká televize slibuje originální propojení kapel a interpretů. Pěvec Adam Plachetka vystoupí s cimbálem, společně zahrají Buty s kapelou Mňága a Žďorp a k akci se do programu pravděpodobně bude přidávat.

Koncertem provedou Witowská a Stach

Bouřky zasáhly jih Moravy minulý čtvrtek, na Hodonínsku a Břeclavsku poničily asi 1200 domů a vyžádaly si šest lidských životů. „ČT pořádá koncert na podporu Charity ČR, která je největším nestátním poskytovatelem sociálních služeb a která začala v zasažené oblasti pomáhat bezprostředně po řádění živlu,“ uvedla mluvčí České televize Karolína Blinková.

Středeční program bude trvat přes hodinu, divákům nabídne živé vstupy i záběrů z dronu, které zprostředkují aktuální situaci na jihu Moravy. Koncert budou uvádět Světlana Witowská a Daniel Stach.

Jižní Moravu zasáhlo ničivé tornádo. Na pomoc do zasažených oblastí vyrazili také pražští hasiči

Jižní Moravu včera zasáhly silné bouřky, krupobití o velikosti tenisových míčků a ničivé tornádo. Přírodní apokalypsa nejvíce zasáhla Břeclavsko a Hodonínsko. Na místě bylo včera večer přes sto jednotek hasičů, kteří v zasažených oblastech...

Výtěžek koncertu poputuje na pomoc obyvatelům postižených oblastí

„Role České televize je v případě takto mimořádných událostí především informační. Kromě informování ale umíme i velmi efektivně pomáhat, a proto jsme okamžitě začali připravovat benefiční koncert na podporu Charity ČR, jehož výtěžek poputuje na pomoc obyvatelům postižených oblastí. Po sobotním charitativním přenosu z folklorního festivalu ve Strážnici tak na středu narychlo připravujeme i speciální Koncert pro Moravu z Kampy," uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Charita v zasažené oblasti zorganizovala činnost týmů, které mapovaly rozsah škod jednotlivých domácností, aby pomoc tamním lidem byla co nejúčinnější a co nejvíce adresná. Týmy zaměstnanců i dobrovolníků připravovaly hygienické a potravinové balíčky a pomáhaly s distribucí materiálu k potřebným. V první fázi se peníze ze sbírky použijí pro akutní humanitární pomoc na místě, v dalších dnech budou určeny na obnovu domovů zasažených obyvatel. Možnosti podpory jsou k dispozici zde.

Ohodnoť článek

Foto Mňága a Žďorp

Štítky koncert, benefice, hudba, počasí, neštěstí, média, charita, Praha, Česká televize, Morava, hudební skupina, tornádo, Dan Bárta, Richard Krajčo, Vojtěch Dyk, Adam Plachetka, Kampa, Mňága a Žďorp, Buty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze proběhne benefiční koncert pro obce zničené tornádem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.