Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pražští umělci spolu se skupinou Joyful nahráli písničku lidem pro radost

Pěvecká amatérská skupina Joyful nahrála známou rockovou skladbu Dream On v novém podání. Vznik songu podpořily také známé tváře české hudební scény, a to Bára Basiková, Anna Jůlie Slováčková a Milan Peroutka. Všichni umělci vystoupili bez nároku na honorář.

Basiková, Slováčková i Peroutka

Chtěli jsme natočit písničku, která by lidi potěšila a zároveň by nesla jasné poselství,“ uvedla manažerka skupiny Marina Odvárková. Jelikož se jedná o rockovou píseň, tak tvůrce jako první napadlo jméno známé české zpěvačky Báry Basikové.

Když jsme jí přednesli, že bychom pro lidi rádi nahráli písničku o naději, o plnění snů, o tom, že svět se zase začne točit správným směrem, nápad ji zaujal natolik, že byla hned pro, což nás nesmírně zahřálo,“ doplnila Odvárková. Podle Basikové byla radost pracovat s tak sehraným sborem, který byl navíc popořený skvělou kapelou. „Po té nucené pauze jsou takové projekty velmi potěšující,“ řekla Bára Basiková.

S nahráváním skladby poté souhlasili i další známí zpěváci, a to Anička Slováčková a Milan Peroutka. Podle něj má Joyful energii gospelových sborů, které jej baví a obstáli by i samostatně. „My měli s Bárou a Aničkou štěstí, že nás přizvali a mohli jsme si s nimi zazpívat. Tato úprava má navíc nádherné harmonie a celkově má ohromnou sílu a přesah. Dream On je důkazem toho, že dobré písně nestárnou,“ řekl herec a zpěvák Milan Peroutka.

Hlavní myšlenka byla udělat lidem radost

Hlavním posláním písně je udělat lidem radost. Právě tato myšlenka byla jednou z mnoha, které naladily vystupující na stejnou vlnu, a všichni tak hráli i zpívali bez nároku na honorář. „Pevně věříme, že se vzájemná soudržnost, a to, jak jsme všichni táhli za jeden provaz, odráží i v nahrávce,  jejímž cílem je hlavně udělat radost posluchačům,“ řekla Odvárková. Nahrání písně podpořila také městská část Praha 8, kde skupina Joyful působí.

Součástí skupiny jsou amatérští zpěváci, kteří nejsou profíci, ale šli do toho s ryzím nadšením. V souboru máme lékaře, kuchaře nebo třeba tělocvikářku,“ uvedla pro Pražskou Drbnu Odvárková.

Podle sbormistrové Terezy Chovítové je i samotný originál od skupiny Aerosmith textově i hudebně neskutečně silný. Následně dodává, že ji vyloženě nadchla úprava Marka Brymera, ze které vycházeli. „Dlouho jsem neslyšela aranž populární písně, která by byla tak nápaditá a bohatá. Využití klasického rock bandu a dechového kvintetu dodává písni dramatičnost a energii a její poselství tak nabývá ještě většího důrazu,“ dodala Chovítová.

Ohodnoť článek

Foto Joyful

Štítky kultura, píseň, Basiková, Slováčková, Peroutka, orchestr, Joyful, Anna Slováčková, Bára Basiková, Milan Peroutka, Aerosmith, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští umělci spolu se skupinou Joyful nahráli písničku lidem pro radost  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.