Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kamarádi z Braníku spolu fungují 35 let. Tři sestry představily trojalbum a nový klip

Skupina Tři sestry si k 35. narozeninám nadělila kompilační trojalbum Platinum Maxxximum s 80 největšími hity, ke kterým připojila tři novinky. Skupinu Tři sestry založili kamarádi v pražské čtvrti Braník v roce 1985. Původně punkové seskupení se postupně přetvořilo v celostátně respektovanou, kultovní skupinu.

„35 let existence čehokoliv v měřítku lidských životů je úctyhodných. Jedná-li se o hudební skupinu, která káže pivo a pije pivo, je těch 35 let zázrak,“ hodnotí zpěvák a výhradní textař skupiny Lou Fanánek Hagen.

Kapacita prvních dvou disků je na 100 procent zaplněna nejoblíbenějšími skladbami z období od vzniku skupiny do roku 2007. Třetí album shrnuje nejlepší songy z období 2007-2020 a připojeny jsou k nim tři zcela nové bonusové nahrávky Litovel, Jinej vdolky a Ať seš punk!, coververze skladby Mods, Skins, Punks od skupiny The Professionals. V posledním roce poslouchám po večerech u střiku kapely, které nás ovlivňovaly v osmdesátých letech. The Professionals jsou parta, ve které hrají dva ex-Sex Pistols, a ta píseň se mi dlouho líbí. Je o radosti z atmosféry živého hraní a lidského kontaktu, o té síle, která nás v sobotu večer táhne na koncert,“ vysvětluje Fanánek.

K novinkové úderné punkovici Ať seš punk! natočil režisér Petr Orozovič klip, v němž hrají a sbory zpívají kamarádi Tří sester z kapel Alkehol, Doctor P.P., E!E, Pirates of the Pubs, MZH, Lety Mimo a Zputnik, spolu s největšími přispěvateli  nadačního fondu Tři sestry pomáhají. Objevuje se v něm i několik jedinečných archivních záběrů. Za několik málo dní od svého zveřejnění přesáhl hranici 100 tisíc zhlédnutí na YouTube.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto František Ortmann

Štítky hudba, kultura, Tři sestry, Braník, Praha, hudební skupina, Lou Fanánek Hagen, The Professionals, YouTube, Alkehol, Zputnik, Doctor P.P., Litovel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamarádi z Braníku spolu fungují 35 let. Tři sestry představily trojalbum a nový klip  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.