Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slam poetry na Václavském náměstí. Vystoupí Tukan, Šimon Felenda, Tali a Anatol Svahilec

Doba je náročná pro všechny. Jestli však někomu “home office“ opravdu nesvědčí, jsou to naživo vystupující umělci. Zvláště u tak interaktivní disciplíny, jakou je slam poetry. To si pak člověk může připadat jako zoufalý učitel, který si už půl hodiny mluví do webkamery sám pro sebe. Hned několik slamových pedagogů však už tuto středu vystoupí na streamu.

Proměny slamu v online době

Slam poetry si zakládá na interakci s diváky. Několik náhodně vybraných porotců rozhoduje o vítězi, ostatní je mohou svými reakcemi aspoň ovlivňovat. Slamoví improvizátoři čekají na slova, jež od diváků přijdou. A tohle všechno najednou nejde. Porotci by se nejspíše měnili po každém vystupujícím, protože by jednomu nefungoval pořádně internet, druhý by usnul a třetí přepnul na fotbal.

Improvizátoři by pak museli čekat na slova, která jim lidé pošlou do chatu. V tomto případě by se však jisté pozitivum našlo. Ubylo by sprostých slov, která někteří opilejší diváci tak rádi na improvizátory pokřikují. Tedy snad, na internetu už člověka nemůže nic překvapit.

Slam poetry konečně na Václavském náměstí

„Dělat slam poetry z obýváku je jako stát v černém, hermeticky uzavřeném boxu. Vůbec nevíte, jestli na vás někdo kouká, ta absence okamžité odezvy je nepříjemná,“ říká mistr ČR ve slam poetry Dr. Filipitch. Ten před několika dny vydal knihu Fotogenické problémy a ani netušil, o jak přiléhavý název půjde. K problémům s fotogeničností na webkameře se přidávají starosti s mikrofonem, dobrým připojením nebo falešnou představou, že na stream třeba vůbec nikdo nekouká.

I tak si ve středu 11. listopadu od osmi večer opět stoupne před prázdnou místnost, aby potěšil příznivce slamu aspoň na dálku. I když úplně prázdná místnost to nebude. Budou tam s ním Tukan, Šimon Felenda, Tali a taky Anatol Svahilec, který tento pokoj v bytě na Václavském náměstí běžně obývá. Jak si žije asi nejznámější český slamer se můžete podívat přes facebookovou událost.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky kultura, akce, Slam poetry, Anatol Svahilec, Václavské náměstí, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slam poetry na Václavském náměstí. Vystoupí Tukan, Šimon Felenda, Tali a Anatol Svahilec  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.