Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pražský hrad i lánský zámek budou od pondělí na dva týdny uzavřeny

Areály Pražského hradu a lánského zámku budou od pondělí do 25. října kvůli opatřením proti epidemii nového koronaviru uzavřeny. Vybraní zaměstnanci Hradu budou pracovat z domova nebo budou čerpat dovolenou. Řekl to prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Vláda ve čtvrtek rozhodla, že na 14 dní budou mimo jiné uzavřeny památky. Kabinet se tak snaží omezit nárůst počtu nakažených koronavirem.

„V souladu s vládními nařízeními přijatými kvůli zhoršující se epidemiologické situaci bude areál Pražského hradu a zámku v Lánech uzavřen pro veřejnost od pondělí 12. října 2020 do neděle 25. října 2020," uvedl mluvčí na twitteru.

Ovčáček zároveň sdělil, že v objektech Kanceláře prezidenta republiky (KPR) již zvýšená hygienická opatření platila. „Dále jsme při zachování činnosti všech útvarů KPR zpřísnili prevenci v personální oblasti a vybraní zaměstnanci budou pracovat formou home office nebo čerpat dovolenou," dodal.

Pražský hrad se veřejnosti kvůli epidemii koronaviru uzavřel již na jaře. Lidé do jeho areálu nemohli vstoupit více než dva měsíce od poloviny března do druhé poloviny května. Prezident Miloš Zeman v té době pobýval na zámku v Lánech. Zpět do své hradní kanceláře se vrátil koncem května. V Lánech Zeman pobýval i po většinu prázdnin. Koncem srpna si zlomil ruku a po operaci se zotavuje právě v lánském zámku.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky památky, Hrad, Praha, Pražský hrad, Zámek Lány, Jiří Ovčáček, Kancelář prezidenta republiky, Miloš Zeman, pandemie covidu-19, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražský hrad i lánský zámek budou od pondělí na dva týdny uzavřeny  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.