Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Koncerty, ukázky inscenací i autogramiády. Národní divadlo dnes zahajuje sezonu

Národní divadlo v Praze dnes zahajuje svou novou sezonou. Zahájení probíhá od dnešní druhé hodiny pod širým nebem na Střeleckém ostrově. Návštěvníci se mohou těšit na koncerty, besedy, ukázky z inscenací nebo autogramiády, soutěže, workshopy a bazar oblečení umělců první scény.

Operní sólisté nabídnou publiku slavné árie, baletní soubor předvede site specific akci na téma satirické komedie baletu Leonce & Lena a následně vystoupí kapela Základní kameny úrazu, složená ze členů Činohry Národního divadla. Od osmi večer pak zahraje DJ Camelot.

Sbor Opery Národního divadla je v současné době kvůli nákaze koronaviru mezi svými členy v karanténě. „Program happeningu to sice neovlivnilo, nicméně na místě budou standardní bezpečností opatření,“ uvedl mluvčí divadla Tomáš Staněk.

Pro začínající sezonu Národní divadlo naplánovalo 19 premiér včetně těch, které z důvodu karantény muselo přesunout z minulé sezony.

Opera ND má v plánu osm premiér doplněných koncerty. Balet přinese tři premiéry, devět titulů a projekt Dance Laboratory. První premiérou bude 12. listopadu inscenace s názvem Phoenix. Činohra má na programu také osm premiér, sezonu zahájí 8. září českou premiérou hry francouzského dramatika Vincenta Macaignea Stát jsem já v režii Jana Mikuláška.

Z minulé sezony přechází v režii a dramatizaci šéfa činohry Daniela Špinara i Dostojevského Idiot. Posledním dluhem je česká premiéra hry Katji Brunnerové Duchové jsou taky jenom lidi, která se věnuje stárnutí a osamělosti.

Foto pixabay.com

Štítky hudba, divadlo, zábava, Národní divadlo, Praha, Národní divadlo v Praze, premiéra, Střelecký ostrov, Činohra Národního divadla, Opera Národního divadla, Tomáš Staněk, Daniela Špinar, Jan Mikulášek, Phoenix

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koncerty, ukázky inscenací i autogramiády. Národní divadlo dnes zahajuje sezonu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.