Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pláž na Zábradlí. Část Anenského náměstí u Vltavy se promění v letní pláž

U příležitosti zahájení divadelní sezony a první premiéry připravilo pražské Divadlo Na Zábradlí třídenní happening s názvem Pláž na Zábradlí. Od 3. do 5. září se část Anenského náměstí na vltavském nábřeží, kde divadlo sídlí, promění v letní pláž plnou zábavy. Chce tak nabídnou zážitky i těm, kdo letos kvůli koronaviru na pláži nebyli. Kvůli pandemii se odsouvala i premiéra inscenace Zlatá pláž, první společný počin scenáristy Jaroslava Žváčka a režiséra Jana Prušinovského. Informovala o tom za divadlo Simona Andělová.

Zlatá pláž bude mít premiéru ve čtvrtek 3. září. Tvůrčí dvojice Žváček & Prušinovský, známá spoluprací ve filmu, v televizi i v divadle, se představí původním textem na téma, zda může ošklivý člověk beze škol dosáhnout životního štěstí. Hra vypráví příběh mladého kluka, kterému se podle jeho vzhledu přezdívá Zombík. Dostane šanci, leč promění se v monstrum, které nejenže pokouše ruku, která ho krmí, ale ještě tou utrženou rukou všem nafackuje, uvádějí tvůrci hry. Příběh člověka s handicapem, který se stává pro své okolí postrachem, zpracovává Jan Prušinovský stylem crazy komedie.

V inscenaci Zlatá pláž bude vystupovat Jana Plodková jako neurotická matka, Jiří Vyorálek jako dobrácký kamioňák, Petr Čtvrtníček jako plastický chirurg i rumunský policista nebo Jiří Černý jako tváře zbavená lidská kreatura. Happening Pláž na Zábradlí odstartuje 3. září v 16:30 slavnostním přeplaváním Vltavy do nové sezony, o hodinu později bude na Anenském náměstí zahájena divadelní sezona a po první premiéře inscenace bude od 21:15 program pokračovat koncertem skupiny Chleba se salámem.

V pátek 4. září bude od 15:00 lekce aerobiku s Kateřinou Císařovou a Barborou Bočkovou, od 16:00 soutěž v stavění hradu z písku se scénografem Markem Cpinem jako porotcem a v 19:00 bude druhá premiéra Zlaté pláže. V sobotu 5. září bude od 13:00 turnaj v "líném" beach volejbale, od 16:30 lekce aerobiku s Kateřinou Císařovou a Barborou Bočkovou a od 18:00 koncert hudební skupiny Dingo. Všechny akce v rámci Pláže na Zábradlí budou přístupné zdarma.

Autoři | Foto Facebook Divadlo Na zábradlí

Štítky divadlo, zábava, Na Zábradlí, Vltava, pláž, premiéra, Anenské náměstí, Jan Prušinovský, Jaroslav Žváček, Divadlo Na zábradlí, Jana Plodková, Petr Čtvrtníček, Jiří Vyorálek, Jiří Černý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pláž na Zábradlí. Část Anenského náměstí u Vltavy se promění v letní pláž  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.