Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Festival malých nakladatelství BookFest dnes v Praze představí knižní novinky

Na čtyřicet malých a středně velkých nakladatelů představí své knižní novinky na festivalu BookFest. Koná se v sobotu od 10 hodin ráno do sedmi večer v prostorách Kampusu Hybernská v Praze 1. Nabídku knih doplní program, při kterém vystoupí básníci Petr Borkovec nebo Vít Janota a prozaikové jako Nina Špitálníková či Marek Toman. Vstup je zdarma.

Festival si klade za cíl pomoci menším nakladatelům najít cestu ke čtenářům. Mezi vystavujícími nakladateli jsou proto jména, s jejichž produkcí se návštěvník běžných knihkupectví obvykle nesetká.

„Knihy spojuje často výjimečná grafická podoba a péče o každý výtisk. Do knih se obtiskuje to, že většina nakladatelů přítomných na BookFestu vnímá vydávání knížek jako svou srdeční záležitost, a to při jiném zaměstnání,“ uvedl Dan Podhradský z pořádajícího Cechu malých nakladatelů a majitel zavedeného nakladatelství Dauphin.

Festival se koná už od roku 2020

Mezi dalšími nakladatelstvími, která se BookFestu zúčastní, jsou Nakladatelství Lidové noviny, Nakladatelství Karolinum, Volvox Globator, Akropolis, Malvern Meander, Rubato, Novela Bohemica nebo Knihovna Václava Havla. Nakladatele, kteří fungují teprve několik let nebo se soustřeďují na specifický segment literatury, reprezentují Kher, Lux, Adolescent, Viriditas, Utopia Libri nebo Perplex. Svá zastoupení budou na festivalu mít i literární, kulturní a společenská periodika.

Festival BookFest se poprvé uskutečnil v roce 2020. V letošním roce se uskuteční čtyřikrát - dvakrát v Praze, v dubnu v Českých Budějovicích a během adventu v Plzni.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto Kampus Hybernská

Štítky kultura, literatura, nakladatelství, knihy, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival malých nakladatelství BookFest dnes v Praze představí knižní novinky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.