Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kino Atlas v Karlíně bude znovu promítat. Noví provozovatelé sníží vstupné

Po prosincovém uzavření pražské kino Atlas v březnu znovu přivítá diváky. Získalo nové provozovatele, mezi kterými jsou filmaři i ekonomka, a bude fungovat i pod novým logem. Otevře se i připojená kavárna, vstupné chce tým udržet nižší.

Karlínské kino Atlas po devíti letech ukončilo provoz v druhé polovině prosince minulého roku. Majitel domu se nedomluvil s provozovatelem na nových podmínkách a smlouvu neprodloužil.

„Před Vánoci prošla mnoha novinami zpráva, že jedno z nejkrásnějších pražských kin končí, což nám přišlo neuvěřitelné. Spojil jsem se s majitelem domu panem Haganem, který potvrdil, že má jednoznačně zájem kino v domě udržet. Krátce na to jsme se domluvili, že kino obnovíme a to s akcentem na artový a dokumentární program a se zvětšenou kavárnou Atlas rostlin, která bude i další malou scénou," oznámil v tiskové zprávě Vít Janeček, iniciátor a spoluprovozovatel.

Na úrovni kinosálů vytvoří i Galerii Karla Vachka, kde budou vystaveny jeho obrazy, a prostor se využije při premiérách, na přednášky a workshopy.

Kromě Janečka se na provozu budou podílet i další filmaři  Václav Kadrnka, Simona Kadrnková a Zuzanna Piussi. Právě její film při prvním otevření 21.března premiérově promítnou. Další členkou provozního týmu je Viera Hladišová.

Kino Atlas ukončí provoz. Nedohodlo se s majitelem budovy

Karlínské kino Atlas po devíti letech provozu v pátek večer promítne poslední film. Majitel budovy se totiž s provozovatelem nedomluvil na nových podmínkách a neprodloužil mu smlouvu. Zavírat bude i kavárna spojená s kinem.

Tým si nechal navrhnout nové logo od grafika Marek Kianička, interiér kavárny má na starost designérka Tatiana Piussi

„Náš koncept vychází z přesvědčení, že podmínkou pro udržení a zvýšení návštěvnosti našeho kina v době rostoucí dostupnosti filmů je snížení vstupného. Film v minulosti zlidověl i díky tomu, že byl levný. Drahé vstupné dají lidé ochotně za velké spektákly, pro umělecké filmy je spíš demotivační. Věříme, že je lepší mít plný sál za menší částku, než poloviční návštěvnost za dražší vstupné,” vysvětlila Zuzana Piussi.

Dva dny po otevření až do 30. března v kině proběhne část festivalu Jeden svět, program kina bude pokračovat v dubnu autorskými filmy provozovatelů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kino Atlas Praha

Štítky kino Atlas, kavárna, Karlín, filmy, Zuzana Piussi, Vít Janeček, Václav Kadrnka, Jeden svět

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kino Atlas v Karlíně bude znovu promítat. Noví provozovatelé sníží vstupné  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.