Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zoo za korunu, desítky betlémů, dar pro zvířata v útulku. Co podniknout v Praze na Štědrý den

I na Štědrý den si v hlavním městě najdete zábavu mimo domov. Zajít si dnes můžete prohlédnout betlémy, památky či botanickou nebo zoologickou zahradu. Program nabízí i den otevřených dveří v útulku pro opuštěná zvířata.

Pražská zoo se rozhodla 24. prosince snížit vstupné pro děti do patnácti let na jednu korunu a nachystala také speciální program. Lidé mohou přinést zvířatům dobroty a pak sledovat krmení třeba klokanů nebo tučňáků. Podívají se ke gorilám a slonům a stanou se svědky cvičení lachtanů. Otevřeno je do dvou hodin, v areálu mohou lidé zůstat až do čtyř.

V Troji můžete navštívit i jiná zvířata, ta opuštěná v útulku městské polici. Koná se tam den otevřených dveří a pejskům můžete donést dárky a hračky. Od desíti do tří čeká návštěvníky program.

Třetí místo v Troji, které má na Štědrý den otevřeno, je botanická zahrada.  Navštívit ji lidé mohou od devíti do dvou odpoledne a to včetně skleníku Fata Morgana a Vinotéky sv. Kláry.

Pokud lidé zvolí raději kulturu, kostely po celé Praze si připravily betlémy. Je mezi nimi například kostel svatého Matěje v Dejvicích, kostel Všech svatých ve Slivenci či katedrála Svatého Víta. Betlémy najdete i na Strahově, v Řeporyjích, Petrovicích nebo Kunraticích. Na Chvalském zámku bude od dvou hodin živý betlém a v deset hodin ráno se koná komentovaná prohlídka u Lorety.

S dětmi můžete zajít do divadla Apropo na představení Štědrý den u princezny..., otevřeno má i Petřínská rozhledna a v provozu jsou i některá kluziště.

Rezervovat si také můžete večerní procházku s Karimem na téma Pražské podsvětí z první ruky.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Praha, Petr Hamerník

Štítky Štědrý den, Vánoce, program, zoo, útulek, zvířata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo za korunu, desítky betlémů, dar pro zvířata v útulku. Co podniknout v Praze na Štědrý den  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.