Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VÁNOCE NA ŠESTCE: Bruslení zdarma, pět vánočních stromů a dva týdny koncertů

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Šestka se může pochlubit pěti vánočními stromy, bohatou světelnou výzdobou a kulturním programem, který potrvá dva týdny.

Strom daroval Anděl

Šestá městská část rozsvítila celkem pět vánočních stromů, v Dejvicích, Vokovicích, na Dědina, u Písecké brány a na Břevnově. „Ten dominantní, který je hlavním symbolem šestkových Vánoc, vždy umisťujeme na Vítězné náměstí. Letos pochází z Baby a městské části ho daroval pan David Anděl,“ popsal redakci Pražské Drbny mluvčí Prahy 6 Jiří Hannich. Slavnostně ho rozsvítili 27. listopadu.

Stálé, tedy vysazené, vánoční stromy jsou na Břevnově, a letos nově na Hanspaulce. „Zdobení a rozsvěcení stromků se často ujímají místní komunity, je milým zvykem například ve Vokovicích, že si lidé stromek dozdobují vlastními donesenými ozdobami, často i vyrobenými, a milou skutečností je, že je nikdo nekrade a vydrží tam až do odstranění stromu,“ doplnila mluvčí Kateřina Maršálová. Takové štěstí ale neměl stromek před Divadlem Spejbla a Hurvínka. Tam ho hned druhý den po rozsvícení někdo ukradl.

Zdobení stromku u Divadla Spejbla a Hurvínka

Výzdoba se neprodraží

„Díky dlouhodobé rámcové smlouvě a dohodě s dodavatelem se do ceny za instalaci a deinstalaci vánoční výzdoby na veřejných místech nepromítají inflační vlivy, cena za službu je proto od roku 2020 stejná,“ vysvětlil Hannich.

Výzdoba Šestky čítá 323 světelných dekorů na sloupy veřejného osvětlení, 61 kusů ozdobných světelných závěsů mezi stožáry a rovněž o světelné řetězy na 61 stromů. 

Podle Hannicha za celé svátky vydají vánoční osvětlení 33 tisíc korun. Vděčí za to LED zářivkám a dohodě s dodavatelem vánočního osvětlení, který má domluvenou fixní cenu dodávek elektřiny z veřejného osvětlení

Strom na Vítězném náměstí
Strom ve Vokovicích.
Strom na Břevnově

Bruslit se bude až do února

Kluziště městská část umístila do areálu Domu dětí a mládeže na Vypichu. Zdarma funguje každý den, dopoledne ve všední dny jsou ale rezervována pro místní školy a školy, které si tam mohou zamluvit místo.

Pro veřejnost se pak otevírá v poledne a zavírá se v devět večer. O víkendech si pak zabruslíte od devíti do devíti večer. Na místě si lidé mohou půjčit brusle, helmy nebo hrazdičky, samozřejmostí je i občerstvení.

Adventní program pořádají v Šabachově parku

Od 9. do 25. prosince se mohou obyvatelé i návštěvníci Prahy 6 těšit na kulturní program v Šabachově parku. Každý den jsou tu od tří hodin otevřeny adventní stánky a od pěti hodin připraven program.

V Šabachově parku bude adventní program a trhy.

Kromě hudebních, divadelních a tanečních představení škol a kroužků, vystoupí každý večer i profesionální umělci. Třeba 10. prosince zahraje Tomáš Kočko, 18. listopadu Bára Hrzánová, 23. prosince kapela Zrní a program slavnostně zakončí 25. prosince tradiční uvedení Rybovy mše vánoční.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 6

Štítky Vánoce, koncerty, bruslení, Praha 6, stromy, osvětlení, energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marcela KREJSOVÁ

Dobrý den, pane / paní Půjčte si peníze přímo bez hodnocení (půjčka je nyní levnější) od soukromého věřitele na: marcela.krejsova01@gmail.com
Doba trvání úvěru se pohybuje od 1 roku do 30 let. Výše půjček se pohybuje od 50 000 Kč do 25 000 000 Kč.
- Peníze máte přímo do 24 hodin na svém bankovním účtu.
- nemusíte předkládat roční údaje a finanční zprávy.
- Termíny jsou flexibilní, můžete platit, jak vám to vyhovuje.

V případě zájmu nás prosím kontaktujte na následující adrese:
E-mail: MARCELA.KREJSOVA01@GMAIL.COM Nebo WhatsApp: +420608987486.

Úterý, 28. listopadu 2023, 12:05Odpovědět

Marcela KREJSOVÁ

Dobrý den, pane / paní Půjčte si peníze přímo bez hodnocení (půjčka je nyní levnější) od soukromého věřitele na: marcela.krejsova01@gmail.com
Doba trvání úvěru se pohybuje od 1 roku do 30 let. Výše půjček se pohybuje od 50 000 Kč do 25 000 000 Kč.
- Peníze máte přímo do 24 hodin na svém bankovním účtu.
- nemusíte předkládat roční údaje a finanční zprávy.
- Termíny jsou flexibilní, můžete platit, jak vám to vyhovuje.

V případě zájmu nás prosím kontaktujte na následující adrese:
E-mail: MARCELA.KREJSOVA01@GMAIL.COM Nebo WhatsApp: +420608987486.

Úterý, 28. listopadu 2023, 11:59Odpovědět

Dragounova Jaroslava

Jmenuji se Dana Solcová z Praha Česká republika, na této stránce jsem narazil na tohoto poskytovatele půjčky a rozhodl jsem se kontaktovat jeho e-mail, byl jsem překvapen, když jsem mu dal dokument, o který požádal, najednou mi byla schválena půjčka 350 000 Kč, takže nikdy jsem nevěřil, že vše funguje. Byla mi připsána půjčka 350 000 Kč, prosím poraďte každému, kdo potřebuje půjčku, aby se obrátil na tohoto soukromého věřitele s žádostí o půjčku prostřednictvím e-mailu: terus.chris@seznam.cz

Pondělí, 12. prosince 2022, 15:04Odpovědět

Ev Ik

Je opravdu takový problém si to po sobě přečíst než odkliknu zveřejnění ? Odfláknutá práce, opakovaně.

Pátek, 9. prosince 2022, 06:40Odpovědět

VÁNOCE NA ŠESTCE: Bruslení zdarma, pět vánočních stromů a dva týdny koncertů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.