Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: V Praze se slavil antihalloween. Do ulic vyrazila strašidla

Večer před Dušičkami vyrazil do ulic hlavního města tradiční Průvod pražských strašidel. Ten má podle organizátorů připomínat bohatství, humor a poetiku pražských pověstí, ale také udržovat české tradice. Průvod vyšel od Prašné brány a přes Královskou cestu zamířil na Malostranské náměstí.

V úterý v šest hodin večer se u Prašné brány začala objevovat pražská strašidla, celkem jich bylo asi deset. Herci v kostýmech ztvárnili typické postavy z pražských pověstí. Účastníci tak mohli vidět na vlastní oči Bezhlavého Templáře, Dvoumetrového kostlivce nebo Rozsápaného Ulricha. 

Průvod v šest hodin večer zahájil ponocný. Účastníky pak přivítal Duch Prahy. „Mnoho duší, málo těl, to je průvod strašidel," hlásal na zahájení. Do průvodu se zapojily desítky lidí z řad veřejnost, děti i dospělí. Někteří přišli v podomácku vyrobených maskách.

Průvod doprovázelo cinkání zvonečků a provolávání hesel. Velmi často v průvodu znělo heslo: „Žádný pražský duch, či stín nechce slavit Halloween. Sundá dýni ze svíčky a jde slavit Dušičky.“ Po cestě se průvod několikrát zastavil, aby jednotlivá strašidla vyprávěla svůj příběh.

Cíl průvodu byl na Malostranském náměstí.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ivo Spisar

Štítky Halloween, antihalloween, průvod, strašidla, Praha, Prašná brána, Malostranské náměstí, Dušičky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V Praze se slavil antihalloween. Do ulic vyrazila strašidla  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.