Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na Pražský hrad budou mít senioři do konce roku vstup zdarma

Prezident Miloš Zeman rozhodl o tom, že lidé nad 70 let si od začátku listopadu až do konce roku budou moci prohlédnout Pražský hrad zdarma. Dostanou se do katedrály svatého Víta, Zlaté uličky i Vladislavského sálu a dalších míst.

„Musíme myslet na naše starší spoluobčany, na které nejvíce dopadá současná těžká ekonomická situace. Vnímáme nejen ekonomický tlak, kterému jsou vystaveni, ale i jejich nejistotu a obavy z budoucnosti,“ uvedl na webu Pražského hradu vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář.

Vstup budou mít zdarma všichni senioři od 70 včetně a to od 1. listopadu až do 31. prosince. Stačit jim bude ukázat doklad s datem narození a pak dostanou bezplatnou vstupenku. Podívat se budou moci do základního návštěvnického okruhu a do expozice Příběh Pražského hradu.

„Vstup pro návštěvníky od 70 let včetně zdarma zahrnuje Starý královský palác, katedrálu sv. Víta, Zlatou uličku a Baziliku sv. Jiří. Součástí je i stálá výstava Příběh Pražského hradu s řadou vzácných a originálních exponátů,” vysvětlil Jan Novák, který řídí Správu Pražského hradu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Pražský hrad, vstup, zdarma, senioři, Vladislavský sál, Miloš Zeman, Zlatá ulička, Katedrála svatého Víta, Vratislav Mynář, Kancelář prezidenta republiky, Příběh Pražského hradu, Jan Novák, Starý královský palác

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jana Řepová

A já myslela, že důchodcem se člověk stává vstupem do starobního důchodu. Ale ono ne, ono až od 70 let. Snad příští prezident bude vstřícnější. Bývaly doby, kdy vstup do všech těchto míst byl zdarma a nemuselo se čekat až do 70.

Pondělí, 31. října 2022, 10:55Odpovědět

Na Pražský hrad budou mít senioři do konce roku vstup zdarma  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.