Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dýně a strašidla. Botanická zahrada chystá halloweenské odpoledne

Botanická zahrada v Praze chystá odpoledne plné strašidel, duchů a dýní. V neděli 30. října si malí i velcí můžou zkusit různá keltská řemesla, lukostřelbu nebo soutěž o nejlepší halloweenskou masku. Program začíná od jedné hodiny odpolední a končí v sedm hodin večer.

Různorodý program

Dlabání dýní je velmi starou keltskou tradicí. Kromě toho pořadatelé také chystají společné posezení u ohniště, opékání špekáčků nebo malování na obličej. Na mladší návštěvníky čeká řada záludných úkolů a soutěží. Tou nejdůležitější bude soutěž o nejlepší masku.

Odpoledne hudebně doprovodí kapely Netřesk a Potokap. Vrcholem programu je tradiční strašidelný průvod setmělou zahradou s rozsvícenými halloweenskými lampiony, které si účastníci vyrobili.

Dlabání dýní

Přímo v areálu zahrady je možné si zakoupit dýně, do kterých si návštěvníci mohou vydlabat hrůzostrašné obličeje. Je nutné si ale s sebou vzít vlastní nůž a lžíci na dlabání. Organizátoři také doporučují oblečení, které se může umazat.  

Vstupné odpovídá klasickému ceníku botanické zahrady. Platí také sleva deset procent při zakoupení e-vstupenky na webu zahrady.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Botanická zahrada Praha

Štítky halloween, dýně, botanická zahrada, Praha, soutěž, zahrada, maska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dýně a strašidla. Botanická zahrada chystá halloweenské odpoledne  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.