Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Praha 10 pořádá podzimní koncerty vážné hudby. Pro místní budou zdarma

Desátá městská část pro své obyvatele na podzim připravila tři komorní koncerty. Uskuteční se ve Vršovickém zámečku, a to 20. října a 3. a 24. listopadu. Události vznikly ve spolupráci s Mezinárodním hudebním festivalem Tóny nad městy, který bude mít letos v Praze 10 premiéru.

Lístky na první koncert už jsou rozebrané

Všechny tři koncerty budou shodně začínat v šest hodin večer. Obyvatelé Prahy 10 na ně budou mít vstup zdarma, musí si jen předem na infocentrech radnice vyzvednou své lístky. Každý občan má nárok až na dvě volné vstupenky, které dostane po předložení průkazu totožnosti.

„Chceme události zpřístupnit široké veřejnosti, na bezplatnou vstupenku má nárok kdokoliv z Prahy 10. Zájem je opravdu velký, lístky na první koncert byly během prvních dní rozebrané. Vstupenky na další dva ale budou postupně opět k dispozici,“ popsala v tiskové zprávě Jana Komrsková (Piráti), místostarostka MČ Praha 10 pro oblast kultury.

FOTOGALERIE: Signal festival rozzářil pražské ulice

Od čtvrtka až do neděle probíhá v Praze tradiční Signal festival. Rozsvítil domy a ulice na trasách z Klárova na Karlovo náměstí a z náměstí Míru ke kostelu svatého Václava ve Vršovicích. Nestihli jste si ještě dojít instalace prohlédnout?...

Festival se koná i v dalších městských částech

„Do našeho festivalu zahrnujeme jak lokality, kde se festival již konal, tak nová města a nové pražské městské části. Jsem moc rád, že jsme letos poprvé našli partnera na radnici Prahy 10,“ podotkl ve zprávě pro novináře Jiří Zákostelský, intendant Tónů nad městy.

Kromě Prahy 10 se festival koná i v Praze 4, 5, 6 a 9 a v Děčíně. „Věřím, že posluchači si vážnou hudbu v podání špičkových interpretů užijí, a že se do Vršovic třeba za rok vrátíme,“ dodal Zákostelský.  

Na koncertech vystoupí čeští i zahraniční umělci. Například 3. listopadu se návštěvníkům představí italské Duo di Perugia, naopak poslední večer bude patřit českým interpretům.

Vstupenky na druhý koncertní večer budou v infocentru dostupné od 24. října, na třetí od 14. listopadu. Kapacita sálu je 50 posluchačů a doporučuje se přijít ve společenském oděvu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tóny nad městy

Štítky kultura, umění, hudba, festival, Praha 10, Praha, koncert, vstupenka, městská část, klasická hudba, Rangherka, hudební festival, Jana Komrsková, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 10 pořádá podzimní koncerty vážné hudby. Pro místní budou zdarma  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.