Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTOGALERIE: Signal festival rozzářil pražské ulice

Od čtvrtka až do neděle probíhá v Praze tradiční Signal festival. Rozsvítil domy a ulice na trasách z Klárova na Karlovo náměstí a z náměstí Míru ke kostelu svatého Václava ve Vršovicích. Nestihli jste si ještě dojít instalace prohlédnout? Připravili jsme pro vás fotogalerii z letošního ročníku.

Videomapping probíhá na náměstí Míru

Za zmínku v letošním programu stojí určitě instalace Fyzická možnost smrti v mysli někoho žijícího českého umělce Maxima Velčovského. Sestává z vyhořelých aut dovezených přímo z válkou zasažených oblastí na Ukrajině. Podle autora tak podávají svědectví o děsivé tragédii, která se v zemi odehrává. Součástí expozice jsou příběhy ukrajinských občanů, kteří nejen o svá auta, ale i o veškerý majetek kvůli válce přišli.

Dalším vyhledávaným místem je náměstí Míru, kde každých 15 minut probíhá videomapping na zdech kostela svaté Ludmily. Dílo francouzského kolektivu nese název Iris a soustředí se na iluzi toho, že existuje jen to, co vidíme. Videomapping doprovází hudba českého hudebního producenta Aid Kida.

Neděle bývá z festivalových dnů nejklidnější

Návštěvníci, kteří se na festival ještě chystají, ho mají možnost navštívit v neděli večer od 19 hodin do půnoci. Doprovodný program je navíc dostupný i během dne. Sami pořadatelé doporučují poslední den konání jako ten nejlepší pro návštěvu instalací. „Chcete-li si festival skutečně vychutnat, doporučujeme neděli. Právě ta bývá nejklidnějším dnem. Davy opadají, ale instalace jsou stále krásné,“ uvádí na webu akce.

Z doprovodného programu dnes ještě proběhne například workshop tvorby fotorealistických 3D skenů nebo autorské čtení ukrajinských autorů. Každý návštěvník si navíc může stáhnout apliakci festivalu a díky ní si projít speciální trasu s šesti instalacemi v rozšířené realitě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, festival, instalace, Praha, Signal festival, video mapping, Karlovo náměstí, Vršovice, Klárov, Kostel svatého Václava, Maxim Velčovský, Ukrajina, Kostel svaté Ludmily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Signal festival rozzářil pražské ulice  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.