Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na hlavním nádraží vlají nacistické prapory. Filmaři natáčejí snímek o Nicholasi Wintonovi

Cestující, kteří během víkendu dorazili na pražské hlavní nádraží, si nemohli nevšimnout červených praporů s hákovými kříži. První nástupiště se vzhledově vrátilo do počátku čtyřicátých let dvacátého století, kdy začaly odjíždět první transporty Židů do ghett a koncentračních táborů. Filmaři na nádraží natáčejí nový film One Life s Anthonym Hopkinsem v hlavní roli.

Nacistické prapory a dobové kostýmy

Děsivě působící vlajky nacistického Německa, komparzisté a herci v dobových kostýmech a spousta nejrůznějších starých kufrů a jiných zavazadel. Tak v těchto chvílích vypadá první nástupiště na pražském hlavním nádraží.

Filmaři tam natáčejí záběry do nového životopisného filmu s názvem One Life, který bude pojednávat o zachránci židovských dětí Nicholasi Wintonovi. Ten pomohl těsně před vypuknutím druhé světové války zachránit přes 600 židovských dětí z Československa. Winton za své činy získal kromě Řádu T. G. Masaryka nebo Řádu Bílého lva také Řád britského Impéria.

V hlavní roli Anthony Hopkins

Film One Life se natáčí na několika dalších místech v Praze a obsazení je opravdu hvězdné. V roli samotného Nicholase Wintona diváci uvidí Anthonyho Hopkinse. Wintonovo mladší já bude hrát Johnny Flynn. Natáčení filmu je pod taktovkou irské režisérky Aisling Walsh.

Natáčení bylo oznámeno už v roce 2020 a kromě Prahy se film natáčí také ve Spojeném království. Ve filmu si podle serveru Dopraváček zahraje parní lokomotiva 354.7152 přezdívaná Všudybylka.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky film, Nicholas Winton, Anthony Hopkins, One Life, Praha, hlavní nádraží, druhá světová válka, Nacistické Německo, koncentrační tábor, Tomáš Garrigue Masaryk, Řád britského impéria, Johnny Flynn, Aisling Walsh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hlavním nádraží vlají nacistické prapory. Filmaři natáčejí snímek o Nicholasi Wintonovi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.