Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Autem jedu, když to žádá situace, říká Scheinherr po kritice za parkování „na prasáka“

Začátkem týdne začala internetem kolovat fotka magistrátního auta pražského radního pro dopravu Adama Scheinherra (Praha sobě), jak stojí zaparkované na chodníku. Adam Scheinherr, který se staví do pozice fanouška cyklodopravy a MHD, schytal za fotku i za snahu o vysvětlení situace tvrdou kritiku.

„V příslušný den magistrátní auto řídil řidič, kterého neznám“

„Možná jste si všimli téhle fotky na internetu. Ti, kdo mne znají, dobře vědí, že to doopravdy není můj styl. V příslušný den magistrátní auto řídil řidič, kterého neznám, a vůbec jsem netušil, že někde zaparkoval takto „na prasáka“,“ tak Adam Scheinherr na svém facebookovém profilu okomentoval zmíněnou fotku.

„Já jsem v tomto místě, ve Veletržní ulici, z auta nevystupoval ani do něj nenastupoval. Měl jsem jednání na TSK, kam jsem přijel tramvají. Pak jsem se ale potřeboval rychle dostat autem na jiné jednání, a do vozu jsem nastoupil v ulici U Studánky,“ napsal Scheinherr a schytal kritiku.

„“Potřeboval se rychle dostat autem”-to jako vážně? Po Praze se snad jezdí jen MHD a na kole, ne? A jak se jelo mezi těmi všemi zelenými patníky zúženými vozovkami?“ položil spíš řečnickou otázku pod fotku na Scheinherrově facebookovém profilu Tomáš Pelikán.

„Volím druh dopravy podle toho, kam jedu a proč“

„Je jasné, že řidič při čekání na mne spáchal dopravní přestupek, a budeme to s ním řešit. Hlavně nám ale připomněl, že časy, kdy papaláši takhle běžně parkovali, se už nikdy nesmí vrátit,“ pokračuje Scheinherr ve vysvětlování. Naší redakci náměstek sdělil, že incident s řidičem řeší úřad v rámci pracovního řízení.

„Využití služebních aut jsme omezili na nezbytné minimum, z nabobského parkoviště před magistrátem jsme udělali příjemné náměstíčko pro lidi. Všem zaměstnancům magistrátu čtyři roky vysvětlujeme, ze papalášské časy jsou pryč. Jak je ale vidět, někteří to stále nepochopili,“ napsal Scheinherr k fotce.

Radního jsme se zeptali, zda při spěchání preferuje přesnny autem před cestami MHD nebo na kole. „Nejčastěji jezdím MHD, chodím hodně pěšky a jezdím i na kole. Když si to žádá situace, jedu autem. Volím druh dopravy podle toho, kam jedu a proč,“ odpověděl.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adam Scheinherr

Štítky Adam Scheinherr, kritika, parkování, doprava, Praha, městská hromadná doprava, Tomáš Pelikán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autem jedu, když to žádá situace, říká Scheinherr po kritice za parkování „na prasáka“  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.