Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stanice metra Palmovka dostala jako první nové značení

Cestující na stanici metra Palmovka provázejí informační cedule v novém provedení. Písmo v bílé barvě na černém podkladu má zlepšit orientaci a design bude postupně zaveden do všech stanic. Nesouhlas či připomínky budou lidé moci sdílet v online anketě.

Navigační cedule navrhlo studio Side2, které zvítězilo v mezinárodní graficko-designérské soutěži. „Hlavní výzvou pro nás bylo adaptovat novou grafiku na stávající nosiče. V této pilotní fázi se zaměřujeme hlavně na čitelnost, velikost písma a srozumitelnost. Dále pak testujeme, jak se budou zvolené materiály chovat v současných světelných podmínkách. Věříme však, že přechodem na nové nosiče dokážeme cestujícím v budoucnu sdělit také komplexnější informace o navazující povrchové dopravě,“ uvedl v tiskové zprávě Tomáš Machek za designérské studio Side2.

Nové značení je pouze v západním vestibulu, v druhé části je stále to původní, aby si je lidé mohli porovnat. „Po Palmovce budeme testovat stanice Háje, Karlovo náměstí a pustíme se také do testování nových 3D nosičů těchto informací. Novou grafiku informací na zastávkách povrchové dopravy i nové fyzické navigační prvky pro pěší otestujeme také na Palackého náměstí,“ informovala na webu Pražská integrovaná doprava.

„Praha potřebuje nový orientační systém jako sůl. Jeden příklad za všechny. Stavíme metro D. Změní se tím všechna dopravní schémata nad dveřmi ve vozech metra a na nástupištích, a to i na existujících trasách. Praha získá novou linku, nové přestupní uzly, které na ukazatelích nesmí chybět,“ napsal na Facebooku radní pro dopravu Adam Scheinherr.

O tom, jak se jim nové provedení líbí, budou lidé podle ředitele pražského dopravního podniku Petra Witowského moci hlasovat na webu v online anketě.

„Z původního navigačního systému si bereme to nejlepší, ale od jeho vzniku jej systematicky nikdo nerozvíjel. Nepracuje s tím, co dnes umí špičkoví designéři, a s množstvím on-line informací, které máme k dispozici. To je jako kdybyste si dali do nového auta místo satelitní navigace kompas,“ dodal Scheinherr.


 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PID

Štítky metro, Palmovka, značení, grafika, cedule, stanice metra, doprava, Adam Scheinherr, Praha, Petr Witowski, Facebook, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Pražská integrovaná doprava, design, anketa, Karlovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanice metra Palmovka dostala jako první nové značení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.