Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Radotínská lávka by po komplikacích mohla být dokončena v listopadu

Peripetie kolem dostavění lávky z Radotína do Zbraslavi už zřejmě skončí. Poté, co městská část odstoupila od smlouvy se stavební firmou v insolvenci, začaly práce na jejím provizorním zabezpečení a brzy bude vypsáno výběrové řízení na dokončení. Podle místostarosty Miroslava Knotka by se tak mohlo stát do konce listopadu.

Lávku zatím zabezpečí a zpřístupní provizorně

Po lávce přes Berounku se mělo chodit už od 14. července, dodavatelská společnost Raeder & Falge ale změnila majitele, který přestal komunikovat se subdodavateli a celá firma nakonec skončila v insolvenci.

„Naštěstí jsme měli v prováděcí smlouvě to, že momentě, kdy společnost vstoupí do insolvence, tak můžeme vystoupit ze smlouvy. To jsme realizovali a začali jsme zjišťovat jednotlivé kroky jak dál,“ řekl redakci Pražské Drbny místostarosta Radotína Miroslav Knotek (ODS).

Městská část chce lávku zatím zajistit a provizorně zpřístupnit. V pondělí se na ní začalo pracovat, montuje se výplň zábradlí. Podle Knotka by se na lidi lidé mohli vydat okolo devátého září. Peníze, které vydají na zabezpečení lávky pak budou v insolvenčním řízení žádat zpět.

Radotínská lávka se neotevře včas. Na vině je podle městské části dodavatel

Dostavba lávky za 50 milionů korun spojující Radotín s Lipencemi a Zbraslaví nabrala zpoždění. Jak informovala radnice Prahy 16, dodavatelská firma přestala komunikovat se subdodavateli a zastavila stavební práce. Hotovo přitom mělo být 14....

Zbývají práce za šest milionů korun

Mezitím Radotín připravuje výběrové řízení na dokončení lávky. „Zakázka by měla stát kolem šesti milionů, to jsou spočítané práce, které tam ještě scházejí,“ vysvětlil Knotek.

„Lávka je podle v podstatě hotová, jen na naší straně chybí dobetonovat jednu část, na Zbraslavské straně chybí dokončit terénní úpravy na valu. V rámci celkového dokončení by předmětem díla byly nástupy na obou stranách, osvětlení,“ doplnil Knotek.

Podle místostarosty by mohla být stavba hotova koncem listopadu a možná i dříve, záleží na rychlosti postupu práce vybrané firmy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská část Praha 16

Štítky lávka, stavba, insolvence, Radotín, Zbraslav, Raeder & Falge, ODS, Berounka, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radotínská lávka by po komplikacích mohla být dokončena v listopadu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.