Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie uzavřela dálnici D1 v obou směrech. Provoz byl obnoven dnes nad ránem

, aktualizováno 6. srpna 2022, 9:22

Dálnice D1 byla od pátečního večera do sobotního brzkého rána uzavřena v obou směrech. Důvodem uzavírky byly na 15. kilometru ve směru na Brno před Strančicemi dráty vysokého napětí, které na dálnici spadly kvůli silnému větru a dešti. Provoz byl obnoven v sobotu kolem půl čtvrté ráno. Informovali o tom policisté na Twitteru.

Provoz přerušily spadlé dráty vysokého napětí

„Stanovili jsme objízdné trasy ve směru na Brno jeďte přes Jažlovice a Všechromy, na Prahu pojedete stejnými obcemi. Prosíme, jeďte s co nejvyšší opatrností vzhledem k počasí, padajícím stromům, drátům a hustému provozu na objízdných trasách," uvedla policie v pátek po půl deváté večer na svém twitterovém účtu.

Podle svědků, kteří komentovali dění na sociální síti, se něktěří netrpěliví řidiči otáčeli do protisměru a snažili se kolonu opustit i přes vedlejší pole.

Dálnice bude uzavřena nejméně do ranních hodin! Důvodem je, dle vyjádření technika energetické společnosti, potřeba na místo přijet s těžkou technikou, aby bylo možné odklidit veškeré následky silného větru a deště," napsali policisté v jedenáct večer.

V noci vydatně pršelo

Dálnici D1 se nakonec policii podařilo obnovit všemi jízdními pruhy okolo půl čtvrté ráno. „Jediným omezením v provozu je upravená rychlost na 80 kilometrů za hodinu. Jezděte opatrně,“ napsali policisté na twitterový účet v sobotu před osmou hodinou ranní. Podle řidičů však na místě omezení rychlosti už neplatí.

V noci v Praze a ve Středočeském kraji vydatně pršelo. Pražští hasiči vyjížděli v noci ke čtyřem případům v souvisli se silným větrem, jednalo se o spadlé stromy, větve a jeden spadlý stan.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky dálnice, nehoda, uzavření, policie, počasí, Dálnice D1, vichřice, Brno, Twitter, Strančice, Praha, Jažlovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie uzavřela dálnici D1 v obou směrech. Provoz byl obnoven dnes nad ránem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.