Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Výstavba severní části pražského silničního okruhu se o krok přiblížila

Vybudování severní části Pražského okruhu je opět o něco blíž. Hlavní město Praha a Středočeský kraj deklarují spolupráci při jeho dostavbě. Na spolupráci při řízení jednotlivých kroků se dohodli zástupci hlavního města, kraje a Ředitelství silnic a dálnic. Pražskému okruhu kromě části Běchovicemi a dálnicí D1 chybí severní část z Ruzyně přes Suchdol, Březiněves až k Černému Mostu. Po dokončení by měl měřit 83 kilometrů.

„Je nutné připomenout, že okruh nemá sloužit jen k tomu, aby se lidé z ostatních regionů dostali snadněji do Prahy, ale aby se ulevilo dopravě v Praze tím, že bude odvedena tranzitní doprava z části metropole,“ řekl primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Součástí výstavby okruhu by měly být i propojky mezi okruhem a širším centrem města. „Budeme zadávat studii, která by měla určit, kudy propojky v severovýchodní části města vést,“ doplnil náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě).

Při posledním jednání řešily všechny tři strany dostavbu spojnic Ruzyně, Suchdola, Březiněvsi a Satalic. „Kromě potvrzení stabilizované trasy jsme si potvrdili vůli o dobudování okruhu ze strany dvou samosprávných celků,“ dodal náměstek hejtmanky Jiří Snížek (Piráti).

Pražský okruh je klíčovou stavbou, která usnadní a mnoha středočeským obcím odlehčí, stejně jako v případě Prahy, od tranzitní dopravy. „V zásadě lze také říct, že dokončený okruh, který zde bohužel chybí desítky let, dopomůže k nižší zátěži na středočeských silnicích II. a III. třídy, což se podepíše v jejich lepší správě a delší životnosti v případě rekonstruovaných úseků,“ řekl radní pro oblast silniční dopravy Karel Bendl (ODS).

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky Praha, Středočeský kraj, ŘSD, Pražský okruh, Ruzyně, Březiněves, Suchdol, Ředitelství silnic a dálnic, Dálnice D1, Černý Most, Běchovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba severní části pražského silničního okruhu se o krok přiblížila  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.