Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Radotínská lávka se neotevře včas. Na vině je podle městské části dodavatel

Dostavba lávky za 50 milionů korun spojující Radotín s Lipencemi a Zbraslaví nabrala zpoždění. Jak informovala radnice Prahy 16, dodavatelská firma přestala komunikovat se subdodavateli a zastavila stavební práce. Hotovo přitom mělo být 14. července.

Původní lávku v havarijním stavu odstranili letos v dubnu, 1. června pak na pilíře instalovali ocelovou konstrukci. Ještě koncem června psal na webu starosta Prahy 16 Karel Hanzlík (ODS), že lávka bude za několik týdnů hotova. V červencových novinách Prahy 16, které vyšly 28. června, pak informovali o otevření v první půlce srpna, posunutí ale vysvětlili změnou materiálu zábradlí.

Pak ale nastal podle radotínské radnice problém a na stavbě ustaly práce. „Důvodem jsou problémy na straně dodavatelské společnosti Raeder&Falge, která na konci června změnila majitele. Nový majitel přestal na tři týdny komunikovat se svými subdodavateli a zastavil stavební činnost na všech svých stavbách,“ uvedla městská část na webu.

Současně s tím oznámila prodloužení uzavírky lávky až do 29. srpna. Cyklisté mohou využít objížďku přes Zbraslav a zavěšené lávky pod Pražským okruhem.

„Městská část se ihned po zjištění problémů v komunikaci mezi dodavatelskou společností a subdodavateli zapojila do jednání a společně se smluvními stranami připravila kroky k co nejrychlejšímu dokončení stavby. Věříme, že se stavební práce zase brzy rozběhnou a lávka bude sloužit občanům co nejdříve. Radotínským občanům se i jménem dodavatelských firem omlouváme,“ uvedl na webu místostarosta městské části Praha 16 Miroslav Knotek (ODS). 

Podle radnice není problém v nedostatku materiálu, jak by se dalo čekat. „Materiál byl a je a vše je připravené. Je to otázka právní, ale na ní se pracuje. Není to jednoduchá situace, ale má řešení. Jinak o prodeji firmy jsme se dozvěděli na konci června, o tom nikdo nevěděl. Ani zaměstnanci na stavbě. Komunikace o dalším postupu začala minulý týden,“ uvedla městská část na Facebooku.

Ohodnoť článek

Foto Městská část Praha 16

Štítky lávka, Radotín, zpoždění, stavba, městská část, Praha, radnice, Zbraslav, ODS, Raeder & Falge, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radotínská lávka se neotevře včas. Na vině je podle městské části dodavatel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.