Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Noční jízda Prahou přitahovala na Václavském náměstí pozornost

V sobotu ve večerních hodinách projela Prahou kolona motorkářů. Jednalo se o akci Night Ride, která se koná pravidelně každý rok. Za organizací stojí skupina Top 5 Plus, která Pražskou noční jízdu, jak zní český překlad názvu akce, pořádá již od roku 2017.

Události se mělo účastnit na 600 motorkářů

Na sociálních sítí události se organizátor chlubí tím, že se jedná o největší světovou jízdu noční metropolí, k účasti na akci se pak na sítích přihlásilo přes 600 lidí. Organizátor před začátkem akce vybídl k dodržovaní pravidel provozu i bezpečnosti a připomněl, že nejde o zviditelní se, ale hlavně o příjemný motoristický zážitek.

Noční jízda Prahou měla jasný plán

Skupina motorkářů se sešla kolem osmé hodiny večerní v Čestlicích a kolem desáté hodiny vyrazila kolona na jízdu noční Prahou. Jízda byla zakončena na Proseku. Kolem jedenácté večerní hodiny se kolona objevila na Václavském náměstí, kde svou přítomností budila pozornost.

Kritika akce zůstává především na sítích

Trasa jízdy se příliš neliší od předchozích ročníků, kolona se vždy na chvíli zastaví na Václavském náměstí, aby si udělal fotografie a zdrží se přibližně hodinu. Už před dvěma lety se v centru proti noční jízdě v malém protestovalo. Lidem vadí zejména hluk, který motorky vydávají a dožadují se dodržovaní nočního klidu. Protestujících byla však jen hrstka. Na sociálních sítích se ovšem ozývá více uživatelů, kteří poukazují zejména na to, že motorkáři úmyslně narušují noční klid plánováním akce po desáté večer.

Policie během akce provedla několik kontrol a zaevidovala pár desítek přestupků. Provoz na Václavském náměstí se vrátil rychle k normálu.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky motorky, Night Ride, noční klid, Praha, Václavské náměstí, Policie České republiky, Čestlice, Prosek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční jízda Prahou přitahovala na Václavském náměstí pozornost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.