Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na pražském letišti dnes vypadl systém na check-in. Odbavování je pomalejší

Na pražském letišti dnes dopoledne částečně vypadl systém na check-in odbavení. Odbavení cestujících sice pokračuje, je však pomalejší a protahuje se. To může způsobovat i fronty. Sdělila to mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková. Podle letiště jde o celosvětový problém.

„Dnes v 10:40 vypadl systém na check-in odbavení na globální úrovni. Odbavení se časově prodlužuje a mohou se tvořit fronty. Problém není na straně Letiště Praha. Děkujeme za pochopení a za trpělivost," uvedla Klára Divíšková. Následně upřesnila, že systém nadále funguje, odbavení je však pomalejší. Jak dlouho mohou problémy trvat, zatím není jasné.

Provoz tak dnes na letišti zastaven nebyl, na rozdíl od situace při výpadku jiného systému, který nastal 15. června. Tehdy vypadl systém Top Sky používaný Řízením letového provozu (ŘLP) pro vedení příletů a odletů na letišti. Pražské letiště proto na několik desítek minut zastavilo všechny plánované odlety, povoleny byly pouze přílety spojů, které už do Prahy mířily.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Letiště Praha

Štítky letectví, Letiště Praha, odbavení, Praha, letiště, Letiště Václava Havla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pražském letišti dnes vypadl systém na check-in. Odbavování je pomalejší  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.