Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

U Karlštejna vykolejil vlak po nárazu do skály. Provoz mezi Prahou a Berounem je přerušený

Na železniční trati mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní vykolejil vlak po nárazu do kusu skály, který pravděpodobně vlivem silné bouřky spadl na koleje. Provoz mezi Prahou a Berounem je přerušený a při nehodě se zranilo pět lidí z celkových 150 cestujících.

Dnes po šesté hodině ranní došlo k nehodě, při které vykolejil rychlík. Ten narazil do kusu skály, který spadl na koleje. Vykolejila lokomotiva a první vagon. „Kvůli bouřkám jsme v noci řešili dvě desítky mimořádností na železnici. Aktuálně je zastavený provoz na třetím koridoru u Karlštejna. Ráno se uvolnil kus svahu, na kamení najel vlak. Zprovozňování trati zřejmě potrvá celý den,“ uvedli na twitteru zástupci Správy železnic.

Nehoda přerušila provoz na trati mezi Berounem a Prahou. „Na trati Praha - Beroun, v úseku Karlštejn - Zadní Třebaň došlo ke střetu vlaku R 753 s překážkou,“ upřesnil na twitterovém účtu Českých drah jejich mluvčí Lukáš Kubát.

Ve vlaku cestovalo 150 lidí. „Zraněno bylo pět osob. Čtyři byli ošetřeny na místě, jeden člověk putoval s pohmožděnou krční páteří do hořovické nemocnice,“ uvedla ve zprávě pro novináře mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

Ohodnoť článek

Foto Správa železnic

Štítky doprava, železnice, nehoda, skála, vykolejil, Praha, Karlštejn, Beroun, Zadní Třebaň, Správa železniční dopravní cesty, České dráhy, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Karlštejna vykolejil vlak po nárazu do skály. Provoz mezi Prahou a Berounem je přerušený  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.