Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pražská integrovaná doprava bude jezdit po celém Středočeském kraji. Zaveze i na Orlík

Už ode dneška začnou probíhat změny v systému Pražské integrované dopravy. Společnost pokryje oblasti, kam doteď nejezdila, a upraví některé linky. Novinkou je tak například možnost dojet na jedinou jízdenku až na Orlickou přehradu.

Březnicko, Krásnohorsko i Čáslavsko

PID rozšiřuje svou působnost v okresech, které zatím pod síť dopravců nespadaly. Nově bude jednotný tarif platit v oblastech Březnicka a Krásnohorska v okrese Příbram, stejně tak na Čáslavsku.

Integrace na celém území by měla být dokončena v průběhu letošního roku. Všichni cestující tak budou moci používat jedinou jízdenku na všechny druhy dopravy. Integrace má také zajistit návaznost jednotlivých spojů.

Na koupačku na Orlík

Změna tak umožní jednodušší cestování například za koupáním. Na Orlickou přehradu budou cestující nově moci dojet na jedinou jízdenku.

Pražská integrovaná doprava v současné době provozuje 12 tarifních pásem, které pokrývají přibližně 1 300 měst a obcí, ve kterých žijí tři miliony obyvatel. Sdružuje pod sebe 36 dopravců, kteří provozují více než 15 tisíc autobusů na téměř stejném počtu zastávek.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPP, Daniel Šabík

Štítky doprava, PID, příměstská doprava, Praha, Vodní nádrž Orlík, Středočeský kraj, Pražská integrovaná doprava, Čáslavsko, okres Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská integrovaná doprava bude jezdit po celém Středočeském kraji. Zaveze i na Orlík  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.