Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Provoz na příjezdu do Prahy zablokovala nehoda. Řidič kamionu byl opilý, zasahoval i vrtulník

, aktualizováno 1. června 2022, 14:04

Příjezd do Prahy dnes krátce po jedenácté zablokovala nehoda dodávky a nákladního auta na Chodově. Zraněného řidiče dodávky museli vyprostit hasiči, záchranáři ho pak zřejmě letecky transportovali do motolské nemocnice. U řidiče kamionu naměřili policisté v dechu alkohol.

„Na dálnici D1 v oblasti Chodova, ve směru do centra, zasahujeme u nehody dodávky a kamionu," napsali hasiči na Twitteru „Vyprošťujeme řidiče dodávky. Zásah blokuje dopravu. Na místě jsou hasiči ze dvou stanic," dodali.

Úplné zablokování příjezdu do metropole potvrdila i policie. „Vážná dopravní nehoda kamionu s dodávkou uzavřela Brněnskou ulici, před sjezdem na Spořilovskou ve směru do centra. Na místě je jedna zraněná osoba," informovala na Twitteru policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Provoz byl plně obnoven kolem půl druhé odpoledne.

Podle mluvčí byl muž za volantem kamionu převážejícího klády opilý. „U řidiče kamionu jsme provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní," sdělila redakci Pražské Drbny Siřišťová.

Na místě podle mluvčího hasičů Martina Kavky zasahovaly jednotky chodovské a krčské stanice. „Hasiči vyprostili zaklíněného řidiče dodávky za sedm minut a předali ho záchranářům. Jednotky zajistily nehodu proti vzniku požáru a zasypaly uniklé provozní kapaliny," uvedl v prohlášení pro novináře Kavka.

Posílali jsme na místo posádku leteckých záchranářů. Na místě byl zraněný asi pětatřicetiletý muž, který utrpěl úraz hlavy, horních končetin a má pohmožděná záda. Pravděpodobně poletí letecky do motolské nemocnice,“ uvedla pro redakci mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy, Michael Daněk, Policie ČR

Štítky nehoda, Chodov, D1, dodávka, policie, nákladní auto, záchranáři, hasiči, havárie, Praha, Fakultní nemocnice v Motole, Twitter, Martin Kavka, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Provoz na příjezdu do Prahy zablokovala nehoda. Řidič kamionu byl opilý, zasahoval i vrtulník  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.