Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Florenci nejezdí metro. Dělníci opravují strop

Kvůli práci na stropní desce bude o víkendu uzavřen vestibul metra C na Florenci. Pro cestující je připravena náhradní doprava. Tramvaj využije roky nepoužívanou zastávku v Opletalově ulici. Výluka je plánována i na další víkendy.

Kvůli náhradní dopravě se obnoví tramvajová zastávka v Opletalově ulici

Linka metra C bude během výluky rozdělena na několik úseků. První část je mezi zastávkou Háje a I.P. Pavlova. Mezi I.P. Pavlova a Hlavním nádražím bude jezdit vlak po jedné koleji v obou směrech. Třetí úsek bude mezi Vltavskou a Nádražím Holešovice, ve směru do Letňan bude souprava pokračovat přímo, naopak ve směru do centra bude nutné přestoupit.

Náhradní linka XC bude cestující přepravovat z Hlavního nádraží v Opletalově ulici. Tato zastávka byla teprve nedávno obnovena pro historickou linku tramvaje a pro snazší cestování v době objížďky se jí pražský dopravní podnik rozhodl poskytnout i pro náhradní dopravu. Z Hlavního nádraží pojede linka XC přes Bílou labuť, Štvanici, Vltavskou, Strossmayerovo náměstí až na Výstaviště.

S dopravou pomůže i linka 36, která jezdí ze Zvonařky přes I.P. Pavlova, Karlovo a Václavské náměstí, nádraží Holešovice až do Ďáblic. Kvůli opravě dojde ke změně na trase linky 23, která bude odkloněna přes Nuselské schody na Náměstí Bratří Synků.

Výluka se bude opakovat

 „Budeme vytahovat nosníky, které tvoří stropní desku. Vzhledem k tomu, že jeden má hmotnost asi 28 tun, tak z důvodu bezpečnosti nebudou vlaky ani projíždět a budou zavřeny všechny vestibuly stanice metra C,“ vysvětlil pro ČTK generální ředitel dopravního podniku Petr Witowski

Opravy jsou naplánovány na dalších šest víkendů, ten nejbližší bude 11. a 12. června. Oprava Florence bude stát 1,79 miliardy korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky metro, Florenc, výluka, Praha, Ivan Petrovič Pavlov, hlavní nádraží, Nádraží Holešovice, Petr Witowski, Letňany, Štvanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Florenci nejezdí metro. Dělníci opravují strop  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.