Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tramvaje u metra Hradčanská se vrátily do běžného provozu

Po dvou týdnech se dnes ráno obnovil běžný provoz tramvají v ulici Milady Horákové u stanice metra Hradčanská. V úseku mezi křižovatkou s Badeniho ulicí a křižovatkou se Svatovítskou tramvaje kvůli opravě kolejí obousměrně nejezdily od pátku 29. dubna, od pondělí 9. května byla výluka už jen směrem do Dejvic a Střešovic. Tramvaje uzavřené místo objížděly přes Pražský hrad.

Původně se tramvaje měly na své trasy vrátit v pondělí 16. května, dopravní podnik ale rekonstrukci urychlil. „Opravu tramvajové trati od křižovatky Špejchar po Prašný most jsme zvládli o celé dva dny dříve oproti plánu," napsal Dopravní podnik v pátek večer na twitteru.

Rekonstrukce trati změnila trasy sedmi denních a tří nočních tramvajových linek. Po dobu opravy navíc jezdila přes den mezi Divokou Šárkou a Petřinami přes Dejvickou tramvajová linka 32. Náhradní autobusy dopravní podnik nezavedl. Do normálu se provoz vrátil dnes kolem půl páté ráno.

Dopravní podnik během dvou týdnů na frekventované tramvajové trati kolem Hradčanské vyměnil opotřebované části kolejových konstrukcí. Opravy tratí letos podnik podřizuje rekonstrukci Barrandovského mostu, jejíž první fáze začne v pondělí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dopravní podnik hl. m. Prahy, Dan Šabík

Štítky stavby, tramvaje, Hradčanská, milady horákové, Milada Horáková, dopravní společnost, Pražský hrad, Dejvice, Střešovice, Twitter, Divoká Šárka, Petřiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvaje u metra Hradčanská se vrátily do běžného provozu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.