Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nehoda dvou kamionů zablokovala D1 před sjezdem na Opatov. Z jednoho vytekla kyselina

Kvůli nehodě dvou kamionů byla dnes odpoledne před sjezdem na pražský Opatov dočasně uzavřena dálnice D1 ve směru do hlavního města. Z jednoho vozu vyprostili hasiči zaklíněného řidiče a zajistili chemickou látku, která při nehodě vytekla z jednoho z kamionů.

„U dopravní nehody dvou kamionů zasahovala posádka leteckých záchranářů i pozemní posádka rychlé záchranné služby. Muže cca 30 let vyprostili Hasiči Praha. U muže jsme zajistili žilní vstup, podali léky na bolest, doplnili tekutiny a letecky transportovali do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady s vážným poraněním dolních končetin," uvedli na Twitteru záchranáři.

Nehoda se stala kolem 13 hodiny před sjezdem na Opatov. Nejdřív zablokovala oba jízdní pruhy, jeden se ale hasičům po chvíli podařilo uvolnit.

Následky nehody ve spolupráci s policií likvidují právě hasiči. Na twitteru uvedli, že z kamionu vytekla chemická látka, kterou zajistili, do životního prostředí tak neunikla. Mluvčí Martin Kavka upřesnil, že z kamionu vyteklo menší množství kyseliny a místo hasiči zasypali.

„V ochranných prostředcích vykládáme náklad, který je částečně poškozen, aby nedošlo k dalšímu úniku nebezpečné látky," oznámili hasiči na Twitteru.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Praha

Štítky nehoda, D1, Praha, kamion, zranění, policie, hasiči, Opatov, Dálnice D1, havárie, Twitter, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Martin Kavka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda dvou kamionů zablokovala D1 před sjezdem na Opatov. Z jednoho vytekla kyselina  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.