Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zastropované jízdné v Praze. Při celodenním cestování lidé nezaplatí víc než 120 korun

Lidé cestující po Praze teď při využití aplikace PID Lítačka nebudou muset řešit, jaké jízdné si koupit. I když využijí víc jednorázových jízdenek, dohromady nezaplatí víc než za tu celodenní, tedy 120 korun.

Systém se osvědčil v jiných městech

Při nákupu různé kombinace jednorázových jízdenek se stávalo, že jejich finální cena překročila cenu té celodenní. Aplikace teď sama uživatelům nabídne doplatit pouze částku, která zbývá do její ceny 120 korun.

Podobný systém, známý také pod pojmem capping, se osvědčil už v řadě evropských měst. Proto ho zavádíme i u nás. Chceme Pražany i návštěvníky Prahy motivovat k tomu, aby jezdili městskou hromadnou dopravou. A k tomu má pomoci i férové nastavení podmínek,“ uvedl na Twiteru primátor Zdeněk Hřib. Zastropování jízdného platí na území Prahy, tedy v pásmech P+0+B.  

Aplikace najde správné jízdné

Nová funkce zajistí, že jakmile cestující v rámci jednoho dne využijí v aplikaci jízdenky v celkové hodnotě 120 korun nebo 60 korun v jejich zlevněné variantě, nabídne jim nabídne možnost jezdit až do 01:30 hodin následujícího dne zdarma.

„Naším společným cílem je, aby aplikace PID Lítačka umožňovala lidem cestovat beze strachu, že si na svou cestu nekoupí tu správnou jízdenku. Díky ní už nyní nemusíte studovat, za kolik jet, sama vám podle vyhledaného spojení najde správnou cenu,“ dodal ředitel ROPIDU Petr Tomčík v tiskové zprávě.   

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky pid, jízdenky, zastropování, doprava, Praha, celodenní, jízdné, Zdeněk Hřib, ROPID

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastropované jízdné v Praze. Při celodenním cestování lidé nezaplatí víc než 120 korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.