Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Praha hledá projekt pro stavbu Hloubětínskému tunelu. V provozu ho chce mít za osm let

Dopravní problémy na komunikacích Průmyslová a Kbelská, které dohromady tvoří tzv. Průmyslový polookruh, by podle radnice mohla vyřešit výstavba Hloubětínského tunelu. Rada Prahy už odsouhlasila vyhlášení veřejné zakázky na vypracování projektové dokumentace. Ta bude stát 320 milionů korun.

Zlepšení pro pěší i cyklisty

Díky úpravě křižovatek a novému tunelu Hloubětín zvýšíme kapacitu úzkého hrdla Průmyslového polookruhu až na 150 procent. A díky nové stavbě se zlepší podmínky nejen pro automobilovou dopravu. Řidiči nebudou muset čekat na křižovatkách a projedou pohodlně bez zastavení pod zemí. Zároveň na povrchu vzniknou nová stromořadí a kvalitní cesty pro pěší a cyklisty,“ uvedl náměstek primátora Prahy pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

Tunel o délce asi 670 metrů pole něj přispěje k zajištění plynulosti a bezpečnosti dopravy a omezí dlouhé kolony kolem křižovatek s Poděbradskou a s Kolbenovou ulicí.

Začnou už letos

První práce začnou už letos úpravou signalizací a řadících pruhů, včetně výstavby dvou podchodů pro pěší pod železniční tratí podél ulice Kbelská,“ oznámil Scheinherr.

Vítěz veřejné zakázky by měl zahájit projektové přípravy ještě letos a pracovat na nich další dva roky. Ukončení stavby za asi šest miliard korun se předpokládá v roce 2029, první auta by pak měla tunelem projet o rok později.

Ohodnoť článek

Foto MHMP

Štítky Hloubětín, tunel, doprava, stavba, kbelská, průmyslová, Praha, Adam Scheinherr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha hledá projekt pro stavbu Hloubětínskému tunelu. V provozu ho chce mít za osm let  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.