Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sedmička chce vyřešit složitou situaci s parkováním. Některým obyvatelům se řešení města nelíbí

Obyvatelé i návštěvníci Prahy 7 už dlouhodobě řeší problém s parkováním. Nejhorší situace je na Letné, kde lidé někdy hledají místo na zaparkování déle než hodiny. Nejsložitější je zaparkovat večer a přes noc. Sedmička nyní přináší zajímavou možnost řešení této nepříjemné situace.

Parkování v Centru Stromovka

Sedmá městská část se snaží vyřešit problémy s parkováním na svém území tím, že pro své rezidenty s platným parkovacím oprávněním v rámci modrých zón za výhodnou cenu domluvila možnost využití parkovací místa v Centru Stromovka.

„Kroužíte večer a snažíte se na Letné zaparkovat? Proto jsme před několika lety domluvili s obchodním centrem Stromovka noční parkování pro rezidenty. Teď jsme dohodu rozšířili na 180 aut s tím, že lidé zde mohou parkovat od osmé hodiny večerní až do deváté hodiny ranní. Zajímavé je, že to využívá velmi málo řidičů,” sdělil starosta Sedmičky Jan Čižinský (Praha Sobě).

Investice do dopravy? Praha si může vzít příklad z Budapešti

Praha letos investuje 297 milionů do infrastruktury pro chodce a cyklisty, bezbariérovosti a akcí pro BESIP. Loni v Praze vzniklo 21 kilometrů cyklostezek a legalizovaných chodníků a skoro 30 kilometrů cyklopruhů. Podle odborníka na dopravu ale...

Řidiči potřebují dvě parkovací karty

Od osmé hodiny večerní do osmé hodiny ranní vyjde zájemce parkování v Centru Stromovka na dvacet korun, přičemž pokud do města vyjedou až kolem deváté hodiny ranní, připlatí si deset korun. Zájemci o tato parkovací místa musí kromě platného rezidenčního parkovacího oprávnění doložit také pokladní doklad, který dostali ve výdejně parkovacích oprávnění. Řidiči, kteří si tento doklad neschovali, nemusí zoufat, na výdejnách parkovacích karet je totiž možné vyzvednout si duplikát.

Kancelář Centra Stromovka pak těmto řidičům vydá parkovací kartu, za kterou požaduje poplatek v hodnotě 200 korun. Karta je vázána na registrační značku. Parkování nad rámec uvedených časů řidiče vyjde na padesát korun za hodinu. Stromovka však už předem upozorňuje na to, že od března se cena parkování pro rezidenty zvýší o tři koruny. 

Modré zóny se v Praze 4 nerozšíří. Obyvatelé městské části jsou spokojeni s aktuálním stavem

Modré zóny v Praze 4 se v příštím roce nerozšíří. Rozhodla o tom rada městské části. Dosud jsou zóny placeného stání zavedeny na části území ohraničeném Jižní spojkou a hranicemi sousedních městských částí.

Některé obyvatele Sedmičky nápad nenadchl

Ačkoliv se Sedmička snaží rezidentům ulehčit situaci s parkováním, někteří lidé si stěžují především na stanovenou dobu možnosti parkování a nadšení z tohoto nápadu s vedením Prahy 7 nesdílejí. „Kdo asi potřebuje parkování od osmé hodiny večerní do osmé hodiny ranní? Pokud to budu mít takto, tak prodám byt a budu přespávat v hotelu s parkováním v ceně. Ti lidé, co jedou do práce v osm dorazí domů v šest večer. Tedy potřebují zaparkovat okolo šesté, to dá rozum. A ti, co by přijeli na osmou hodiny večerní z domu odjíždějí v deset nebo v jedenáct dopoledne. Kdybyste dělali něco užitečného, kolik času všech stála tahle kravina, proč to není zdarma? Proč nerozšíříte parkovací místa na Letné? Prostor tam je. Místo toho vymyslíte blbost, která se nehodí vůbec nikomu,” napsal o nápadu Sedmičky jeden z uživatelů Facebooku k příspěvku, který sdílel starosta této městské části.

Na Černém Mostě se otevře záchytné parkoviště P+R. Celodenní parkování bude stát padesát korun.

Řidičům se na začátku prosince otevře nové záchytné parkoviště P+R na pražském Černém Mostě v Chlumecké ulici. Celodenní parkování vyjde řidiče na padesát korun. Parkovací dům bude mít 886 parkovacích stání, část míst bude vyhrazena pro vozidla s...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 7

Štítky parkování, auta, parkovací dům, Praha, Praha 7, Letná, Jan Čižinský, Praha sobě, Stromovka, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmička chce vyřešit složitou situaci s parkováním. Některým obyvatelům se řešení města nelíbí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.