Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidič při dvacet kilometrů dlouhé honičce málem srazil policistu. Skončil v psychiatrické léčebně

Pražští policisté za sebou mají dvacet kilometrů dlouhou honičku. Vše začalo, když policejní hlídku na Strakonické ulici předjel vysokou rychlostí řidič osobního auta, který následně začal podjíždět ostatní auta připojovacím pruhem. Právě proto se ho policie pokusila zastavit a zkontrolovat, čemuž se chtěl řidič vyhnout.

Řidič místo zastavení vozu sešlápl plyn a začal ujíždět ulicí K přehradám ve směru na Slapy. Místy jel rychlostí přes 170 kilometrů za hodinu a nebezpečně předjížděl. Podle policie se jen zázrakem nikomu nic nestalo.

„V jednu chvíli se podařilo díky zúžení silnice a tomu, že v tomto místě řešili dopravní nehodu jiní kolegové, vozidlo zastavit. Když už se zdálo, že je pronásledování u konce, tak řidič zase sešlápl plyn a jednoho z nich málem srazil. Pronásledování pokračovalo ještě několik kilometrů a skončilo přibližně na úrovni obce Slapy,“ popsal honičku policejní mluvčí Jan Daněk.

Muž nakonec sám zastavil a policisté ho za použití donucovacích prostředků zajistili. Sedmačtyřicetiletý muž nebyl pod vlivem drog ani alkoholu, protože však mluvil z cesty a na první pohled bylo zřejmé, že je mimo realitu, skončil v péči záchranářů, kteří ho odvezli do psychiatrické léčebny, kde zůstal hospitalizovaný.

„Okolnosti celého případu jsou v prověřování a konkrétní právní kvalifikace zatím nebyla stanovena,“ dodal mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky doprava, honička, policie, psychiatrie, Praha, Slapy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič při dvacet kilometrů dlouhé honičce málem srazil policistu. Skončil v psychiatrické léčebně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.