Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO: Já nejsem z tadyma, dám vám každýmu čtverku. Muž chtěl uplatit policisty, prý neměl čas

Pražští policisté z hlídkové služby kontrolovali v neděli 9. ledna na Václavském náměstí řidiče, který i přes zákaz parkoval se svým vozem v pěší zóně. Za přestupek mu chtěli udělit pokutu, ale protože byl nervózní a měl zarudlé oči, rozhodli se, že provedou i test na drogy. Ten však muž opakovaně odmítl a navíc policistům nabídl úplatek.

Muž policistům opakoval, že na ně nemá čas. „Opravdu nemám čas na vás,“ začal muž. „Nejsem z tadyma ježižmarja. Dyť to jde vyřešit tady na místě. Tak chlapsky. Já vám klidně každýmu zaplatím,“ pokračoval a nabídl každému z policistů čtyři tisíce korun.

Muž se přiznal ke kouření marihuany a zdůraznil, že nikde po vyšetřeních jezdit nebude. „Hlídka muže několikrát poučila o jeho právech, povinnostech a případných následcích jeho jednání, avšak ten měl jiné řešení. „Celé jeho jednání policisté zaznamenali na osobní kamery, kterých si podezřelý muž zřejmě nevšiml. Policisté zjistili, že s úkony spojenými s řízení pod vlivem drog již má bohaté zkušenosti, jelikož mu bylo v minulosti uděleno několik zákazů řízení,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Čtyřiatřicetiletého muže policisté zajistili a převezli na služebnu, kde ho obvinili z trestného činu podplácení. „Za to může v případě odsouzení strávit až dva roky za mřížemi,“ dodal Hrdina.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky uplácení, policie, doprava, Praha, Václavské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Já nejsem z tadyma, dám vám každýmu čtverku. Muž chtěl uplatit policisty, prý neměl čas  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.