Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Sanace svahu a oprava opěrné zdi v Praze omezí dopravu

Rekonstrukce opěrné zdi podél pražské Komořanské ulice bude po zimní přestávce pokračovat. Dělníci se na místo vrátí v pondělí 10. ledna a stavební práce si vyžádají dopravní omezení. Opravu zdi a sanaci svahu v ulici zařizuje Technická správa komunikací (TSK). Práce v Komořanské ulici začaly v říjnu 2020, hotovo by mělo být do konce letošního dubna. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí TSK Barbora Lišková.

Upravovat se budou římsy, chodníky a železobetonové mostovky

Začátek opravovaného úseku je na křižovatce Komořanské s mostem Závodu míru a Břežanským údolím, končí zhruba 100 metrů před křižovatkou Komořanské a Závist. Dělníci opraví opěrné zdi v souhrnné délce 192 metrů.

Oprava zdi je podle Liškové rozdělena na čtyři úseky. Upravovat se budou římsy, chodníky a železobetonové mostovky. Renovace čeká zpevňující piloty a odvodnění a vybudováno bude nové veřejné osvětlení. Sanovat se bude přilehlý svah v Komořanské ulici, dělníci při tom odstraní náletovou zeleň, očistí skalní stěny a svahy a odtěží nestabilní části a bloky. Nynější záchytné ploty, které jsou podle TSK už nevyhovující, nahradí nové ploty z ocele.

Řidiči budou v dostatečném předstihu převedeni na trasu ze Zbraslavi do Prahy

Stavební práce, které provádí pracovníci firmy POHL, si v úseku mezi Závistí a Břežanským údolím vyžádají zábor poloviny komunikace. Provoz aut bude jednosměrný ve směru z centra, směrem do Modřan bude silnice uzavřená. „Objízdná trasa pro individuální automobilovou dopravu není pevně stanovena a řidiči budou v dostatečném předstihu převedeni na trasu ze Zbraslavi do Prahy přes most Závodu míru a dále po komunikaci Strakonická nebo přes Břežanské údolí a dále po ulici K Točné a Branišovská," uvedla Barbora Lišková.

Autobusy městské hromadné dopravy budou podle mluvčí TSK jezdit po silnici ve směru do Modřan v době od šesti do devíti a od dvou do sedmi večer. Mimo tyto časy budou jezdit jinou trasou. Změny se podle informací na webu pražského dopravního podniku dotknou některých spojů linek 165 a 960. Mezi zastávkami Sídliště Zbraslav a Komořany budou dočasně jezdit autobusy X165.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha-Zbraslav

Štítky stavby, silnice, doprava, sanace, svah, zeď, Praha, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, opěrná zeď, Modřany, Zbraslav, Dopravní podnik hl. m. Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sanace svahu a oprava opěrné zdi v Praze omezí dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.