Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policista cestou z práce zachránil dvě ženy z převráceného auta, kterému hrozil požár

Pražský policista se vracel pozdě v noci ze služby domů, kam to měl přes sto kilometrů. Před čtvrtou hodinou ranní, zahlédl u sjezdu na Dlouhé Mosty u Karlových Varů převrácené osobní auto mimo silnici. Z havarovaného auta stoupal bílý dým, a tak policista neváhal, zastavil a běžel zjistit, co se stalo a zda někdo nepotřebuje pomoct.

Policista cestou k převrácenému autu zavolal rychlou záchrannou službu a hovor si dal na hlasitý odposlech, aby záchranáře co nejlépe navedl na místo. „Po příchodu k autu se zevnitř nikdo neozýval a vozidlo bylo uzamčené. Jelikož se z motorové části valil silný kouř a motor stále běžel, doběhl si do svého vozidla pro oko na tažení, se kterým následně rozbil boční okénko u řidiče,“ popsal první okamžiky záchrany policejní mluvčí Richard Hrdina.

Policista našel na sedadle řidiče ženu, která začala reagovat na jeho podněty, a tak jí pomohl z auta ven. Zachráněná žena byla vystrašená a neustále opakovala, že se v autě nachází ještě její kamarádka. „Policista se tedy okamžitě k vozidlu vrátil a poté, co vytáhl klíče ze zapalování, aby eliminoval riziko zahoření, nalezl na sedadle spolujezdce její kamarádku, která byla celá od krve a v bezvědomí. Opatrně jí odpoutal a v bezvládném stavu jí dotáhl co nejdále od doutnajícího auta. Okamžitě pak začal zajišťovat její životní funkce,“ popsal policejní mluvčí a dodal, že na záchranu byl policista sám, protože za celou dobu nikdo z projíždějících řidičů nezastavil, aby také pomohl.

Na místo dorazili hasiči, kteří s policistou pokračovali v poskytování  první pomoci až do příjezdu záchranářů. „Díky skvělé práci policisty a jeho všímavosti se tak podařilo obě ženy zachránit a předejít tak následkům nehody, které mohly být mnohem horší,“ doplnil Richard Hrdina.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policista, záchrana, doprava, nehoda, Praha, Karlovy Vary, Dlouhý Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Policista cestou z práce zachránil dvě ženy z převráceného auta, kterému hrozil požár  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.