Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V roce 2022 přibude více než 25 kilometrů nových dálnic

V příštím roce se v tuzemsku otevře více než 25 kilometrů dálnic. Otevřou se také obchvaty Církvic, Olbramovic nebo Chýnova. Stavět se začne dalších padesát kilometrů nových dálnic a 92,8 kilometru silnic I. třídy.

V plánu je především další pokračování dálnice D35 nebo obchvat Frýdku-Místku. „V roce 2022 i v těch dalších nepolevíme s nastartovanou dostavbou zbývajících dálničních úseků. ŘSD se kromě prodloužení D35 v úseku Časy – Ostrov nebo zprovoznění řady obchvatů měst zaměří i na start staveb úplně nových. Odstartuje další část jihočeské D3 mezi Třebonínem a Kaplicemi-nádražím, stavět se začne u Chlumčan na D7 nebo na D6 u Krupé či na D55 mezi Moravským Pískem a Bzencem,“ říká ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

V novém roce začne také výstavba celkem u dalších 23 staveb silnic I. třídy v celkové délce 92,8 kilometru. Mezi nimi je například obchvat Jaroměře navazující na nedávno prodlouženou dálnici D11, čtyři stavby silnice I/53 v Jihomoravském kraji v souhrnné délce 27,8 kilometru nebo například stavba I/43 Hradec nad Svitavou – Lačnov v Pardubickém kraji.

Praha se nejspíš bude starat o D1 mezi Chodovem a Pražským okruhem

Hlavní město Praha by se mohlo začít starat o část dálnice D1 mezi jejím začátkem na Chodově a Pražským okruhem. Vedení města dnes na svém zasedání schválilo smlouvu o smlouvě budoucí, podle které by uvedenou část silnice městu darovalo...

„Jakožto ministr dopravy na plný úvazek budu s generálním ředitelem ŘSD a jednotlivými zhotoviteli pravidelně kontrolovat průběh staveb a řešit případné komplikace. Zároveň na měsíční bázi budu kontrolovat průběh přípravy klíčových infrastrukturních projektů,“ dodává Kupka.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Praha, ŘSD, Martin Kupka, dálnice, doprava, silnice, Chýnov, Ředitelství silnic a dálnic, ODS, Frýdek-Místek, Dálnice D35, Třebonín, Chlumčany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

V roce 2022 přibude více než 25 kilometrů nových dálnic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.