Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ze Smetanova nábřeží dočasně zmizí ostrůvek před kavárnou

Z důvodu rekonstrukce kanalizace v Divadelní ulici a vedení objízdné trasy o víkendu dočasně zmizí ostrůvek před kavárnou Slavia na Smetanově nábřeží, který brání průjezdu aut ve směru od Národního divadla. Informovala o tom mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Příští týden podle ní s předstihem skončí oprava mostu přes Divadelní.

S opravou mostu přes Divadelní v Národní ulici začala TSK v létě a původně měla skončit za 14 dní. Oprava vrchní části mostu skončí podle mluvčí v pondělí a spodní ve středu, na což naváže rekonstrukce kanalizace v Divadelní ulici. Tu provede Pražská vodohospodářská společnost (PVS). Z důvodu uzavření ulice, kterou budou muset auta objíždět, TSK odstraní dřívější úpravu u kavárny Slavia.

POLITICKÁ KORIDA: Mělo by být Smetanovo nábřeží uzavřeno pro auta? Odpovídají zastupitelé

V nové rubrice s názvem Politická korida pražské zastupitelské kluby pravidelně konfrontujeme s tématy, která aktuálně hýbou Prahou. V těchto dnech je velkým tématem uzavření Smetanova nábřeží pro auta. Měl by být uzavřen jízdní pruh pro dopravu...

Tu nechalo město instalovat loni v květnu a týká se zhruba stometrového úseku ve směru od křižovatky s Národní ulicí. Na části vozovky osazené ostrůvkem tam vznikly předzahrádky restaurací. Opatření vyvolalo kritiku ze strany opozičních ODS a ANO a také vedení Prahy 1, které si stěžovalo, že s ním krok nebyl projednán. Vedení města naopak uvedlo, že se omezení průjezdu aut osvědčilo a zlepšilo plynulost tramvají.

Na rekonstrukci kanalizace v Divadelní podle Liškové příští rok navážou další práce na nábřeží. Měla by tam vzniknout nová tramvajová zastávka Karlovy lázně mezi zastávkami Národní divadlo a Staroměstská ve směru od divadla. Zrušena bude naopak duplicitní zastávka Národní divadlo na Smetanově nábřeží a na Masarykově nábřeží budou nově tramvaje stavět v obou směrech. Na Smetanově nábřeží město plánuje také nové stromořadí a rozšíření chodníků.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Martin Šeda

Štítky doprava, silnice, stavby, Smetanovo nábřeží, Praha, kavárna, ostrůvek, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Národní divadlo v Praze, kanalizace, Pražská vodohospodářská společnost, ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze Smetanova nábřeží dočasně zmizí ostrůvek před kavárnou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.