Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dočasné P+R parkoviště vznikne u stanice metra Nové Butovice

U stanice metra B Nové Butovice budou moct řidiči, kteří přijíždějí do Prahy ze západu, zaparkovat na novém záchytném P+R parkovišti. To bude vybudováno na pozemku nutném pro stavbu takzvané mimo úrovňové křižovatky Radlické radiály. Parkoviště pro 150 až 200 aut však bude jen dočasné. Uvedl to náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě). Vedení města dnes schválilo výkup pozemku o rozloze necelých 160 metrů čtverečních.

Jedná se o pozemek, který potřebujeme pro výstavbu Radlické radiály. Jedná se o menší pozemek, ale významný je tím, že jej již nyní chceme využít pro dočasné vybudování P+R parkoviště, protože se to nachází přímo u stanice metra B Nové Butovice,“ řekl Scheinherr.

Hotovo by mělo být do dvou let

Hlavní město začne shánět potřebná razítka a dokumenty nutné pro vybudování parkoviště. Půjde o zpevněnou plochu s oplocením, která bude zrušena ve chvíli, kdy se začne se stavbou Radlické radiály. „Počítám, že do roka, dvou by mohlo být hotovo,“ řekl Scheinherr. Toto P+R parkoviště by podle Scheinherra mělo fungovat zhruba pět let od svého dokončení. V tuto chvíli zatím není jasné, kdy začne stavba radiály.

Metropole se dlouhodobě potýká s nedostatkem míst na parkovištích P+R. Nyní jej staví na Černém Mostě či v Hostivaři. Magistrát také začne stavět parkovací dům v Petžílkově ulici rovněž nedaleko stanice metra Nové Butovice, ve kterém bude 400 míst a bude částečně sloužit jako P+R pro místní obyvatele. Pražští radní již vybrali dodavatele, který dům se 400 stáními postaví. Náklady jsou asi 292,75 milionu korun.

Ohodnoť článek

Foto Adam Scheinherr

Štítky ČR, správa, automobilová, Praha, parkování, stanice metra, pozemek, Adam Scheinherr, Nové Butovice, Praha sobě, Radlická radiála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Kacaba

Kdysi dobře míněná idea P+R parkovišť přestala být zajímavá poté, co Hřibovci násobně zvýšili ceny. Zřejmě potřebují peníze např. na šití vlajek či dotaci na Prague Pride. Snad se "pražská vláda" při příštích volbách zcela vymění.

Úterý, 21. září 2021, 10:22Odpovědět

Dočasné P+R parkoviště vznikne u stanice metra Nové Butovice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.