Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Historická tramvaj číslo 42 bude jezdit po celý rok. Je o ni velký zájem

Turistická tramvaj číslo 42 bude z důvodu vysokého zájmu turistů jezdit celoročně. Tato linka jen o prázdninách najezdila 7000 kilometrů a svezla 9500 lidí. Uvedla to mluvčí městské firmy Prague City Tourism (PCT) Klára Malá. Historická tramvaj se stala letos v létě součástí programu s názvem V Praze jako doma. V ní metropole lákala turisty na speciální vouchery, na jejichž základě pak obdrželi slevy či volné vstupy do památek. Celodenní jízdenka touto tramvají vyjde na 200 korun, jednorázové jízdné pak stojí 50 korun.

V rámci pilotního spuštění historické linky během programu V Praze jako doma se nám potvrdil zájem o jízdu turistickou tramvají hlavním městem. Po dohodě s městem jsme se rozhodli v provozování linky pokračovat. Nejen, že se jedná o ekologickou variantu turistické dopravy, díky níž naplňujeme další krok nové strategie udržitelného cestovního ruchu, ale také atraktivní variantu dopravy po Praze,“ uvedl předseda představenstva PCT František Cipro.

Z Dlabačova přes Pražský hrad a Náměstí republiky zpět na Malostranskou

Historická tramvaj číslo 42 jezdí ze smyčky na Dlabačově přes Pražský hrad, Čechův most, Náměstí republiky, Václavské náměstí a odtud na Újezd a zpět přes Malostranskou směrem na Pohořelec. Lidé se kromě historických vozů z doby Rakouska-Uherska mohou svézt také těmi z 60. let 20. století.

Linky budou jezdit ve všední dny v intervalu 40 minut a o víkendech a svátcích po 30 minutách.

Turisté v rámci kampaně V Praze jako doma dostávali v červenci a v srpnu za každou noc strávenou v hotelu speciální vouchery, na jejichž základě poté obdrželi slevy či volné vstupy do vybraných muzeí, galerií nebo do zoo. Kampaň jen v červenci přilákala do metropole asi 31 tisíc lidí, což je meziročně o 30 procent více.

V roce 2020 tato kampaň do hlavního města přilákala na 73 tisíc návštěvníků. Ti v Praze strávili průměrně 3,2 noci a utratili zde přes 220 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik hlavního města Prahy

Štítky ČR, zábava, MHD, turistika, Praha, Pražská informační služba, František Cipro, Pražský hrad, Tramvajová smyčka Dlabačov, Rakousko-Uhersko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historická tramvaj číslo 42 bude jezdit po celý rok. Je o ni velký zájem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.