Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Počet cestujících po osmé hodině večer stoupá. Metro ode dneška jezdí zase až do půlnoci

Pražské metro bude ode dneška jezdit opět do půlnoci. Praha, ROPID a dopravní podnik (DPP) se rozhodly provoz metra prodloužit v návaznosti na růst poptávky a počtu přepravených cestujících v metru po osmé hodině večerní. Poslední denní spoje metra budou z centra odjíždět v čase 00:02 až 00:08 v závislosti na lince a stanici. Provoz metra dosud končil kolem jedenácté hodiny, omezen byl kvůli nižšímu počtu cestujících souvisejícímu s protiepidemickými opatřeními v zemi.

Poslední vlaky vyjedou po půlnoci

Počet cestujících využívajících metro ve večerních hodinách po uvolnění protiepidemických opatření a ukončení omezení pohybu obyvatel postupně rostl. Zatímco v dubnu dopravní podnik přepravil po osmé hodině večer denně přes 22 700 cestujících v celé síti metra, v květnu to bylo přes 34 400 pasažérů denně. Od 10. května se provoz metra prodloužil do jedenácti. V týdnu poté jelo metrem po osmé hodině v průměru denně přes 36 600 lidí, o měsíc později už přes 51 800.

Poslední vlakové soupravy na lince A pojedou ode dneška ze stanice Muzeum směrem ke stanici Depo Hostivař v 00:07 a ze stanice Můstek směrem do stanice Nemocnice Motol o minutu později. Na lince B budou vlakové soupravy odjíždět ze stanic Florenc na Černý Most a ze stanice Můstek na Zličín v 00:04. Vlak do stanice Háje pojede ze stanice Muzeum na lince C v 00:02 a poslední spoj ve směru Letňany bude z Florence odjíždět v 00:05.

Plný provoz by se měl vrátit 28. srpna

Na poslední spoje pražského metra budou navazovat poslední denní spoje autobusů a tramvají. V návaznosti na prodloužení provozu metra se mírně prodlouží také denní provoz povrchové MHD. Ze svých konečných budou autobusové i tramvajové noční spoje nově vyjíždět kolem 23:45, zatímco v současnosti to bylo mezi 23:00 a 23:30. První rozjezd nočních tramvajových linek z centrálního přestupního bodu v Lazarské bude ode dneška nově v 00:15 místo 23:30. Odjezdy posledních večerních spojů příměstských autobusů a vlaků zatím zůstávají zachovány.

Pražská MHD a příměstské a regionální autobusy nyní jezdí podle prázdninového jízdního řádu, v plném provozu začnou tramvaje a soupravy metra jezdit od 28. srpna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky doprava, MHD, Praha, metro, cestující, počty, Dopravní podnik hl. m. Prahy, ROPID, Florenc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet cestujících po osmé hodině večer stoupá. Metro ode dneška jezdí zase až do půlnoci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.