Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidička vjela na Pražský okruh a nabourala policejní auto. Nadýchala přes tři promile

Policejní zákrok odhalil u řidičky přes tři promile alkoholu, během kontroly pak ještě stačila narazit do policejního vozu. Muži zákona ženě odebrali řidičský průkaz a případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což ženě hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

V neděli před šestou hodinou večerní kontaktoval policii řidič, který v tu dobu jel v autě po dálnici D1 ve směru do Prahy. Policistům oznámil, že před ním jedoucí řidič bílého Lexusu musí být podle stylu jízdy rozhodně pod vlivem alkoholu. „Oznamovatel následně dodal, že vůz odbočil na Pražský okruh ve směru na letiště Václava Havla, kde se mu ztratil mezi dalšími vozidly,“ vysvětlil policejní mluvčí Jan Rybanský.

Na Pražský okruh tedy vyrazilo několik policejních vozů, jedna z hlídek vozidlo zahlédla a zastavila. Dvaačtyřicetiletá žena při kontrole nadýchala přes tři promile rozhodla se, že z místa zmizí. „Šlápla na plyn a bez okolků vjela zpět na Pražský okruh. Policisté tak kontrolovanou museli po několika metrech zastavit podruhé. Zatímco jedna hlídka blokovala vůz zezadu, druhá zepředu, aby eliminovala případný další újezd. Řidička však svůj vůz nedobrzdila a do jednoho z policejních vozů narazila,“ popsal mluvčí.

Policisté ženu pževezli na policejní služebnu k dalším nezbytným úkonům a zadrželi jí řidičský průkaz. „Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky doprava, alkohol, opilá řidička, Praha, Pražský okruh, Lexus, Letiště Václava Havla, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička vjela na Pražský okruh a nabourala policejní auto. Nadýchala přes tři promile  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.