Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V hlavním městě končí tramvaje T6A5. Naposledy projedou Prahou v sobotu

Po více než 25 letech ukončí v Praze provoz tramvaje T6A5. V rámci symbolického rozloučení s tramvajemi pražský dopravní podnik nasadí v sobotu 19. června pět vozů z šesti posledních, které má ve své flotile. Poslední muzejní vůz se poté přidá k večeru do společného průvodu Prahou na společné focení. Na všechny fanoušky, kteří v sobotu absolvují rozlučkovou jízdu, čekají jako upomínka na tramvaj pamětní mince.

Společný průvod Prahou z Anděla až na Špejchar

Všechny tramvaje T6A5 (kromě muzejního vozu) budou v sobotu 19. června jezdit na lince číslo čtyři, a to v intervalu patnácti minut od 8 do 18 hodin. Bude na nich platit standardní tarif PID. Následně v 18:15 všech šest tramvají vyrazí společně ze smyčky Smíchovské nádraží na průvod Prahou trasou Anděl – Arbesovo náměstí – Újezd – Malostranské náměstí – Malostranská – Chotkovy sady – Špejchar. Zde si je budou moct všichni fanoušci od zhruba 18:30 do 19:00 hodin vyfotit. Poté se tramvaje vydají na svou poslední cestu do domovských vozoven.

Kromě muzejní tramvaje si dopravní podnik ponechá ještě další dvě tramvaje typu T6A5. Zbylé vozy nabídne k prodeji. Za svou kariéru tyto tři zbylé vozy byly v provozu celkem 27 075 dnů a dohromady najezdily 3 808 875 kilometrů. Právě pražský dopravní podnik byl největím provozovatelem tramvají typu T6A5 v Česku. Od výrobce ČKD Tatra nakoupil v letech 1995 až 1997 těchto vozů celkem 150.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pražská integrovaná doprava

Štítky tramvaj, doprava, Praha, tramvaj T6A5, MHD, dopravní společnost, Smíchovské nádraží, Česko, Malostranské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hlavním městě končí tramvaje T6A5. Naposledy projedou Prahou v sobotu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.