Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žena nabourala a ujížděla policii, nadýchala přes dvě a půl promile. Z auta ji museli dostat policisté

V pondělí krátce po půl páté se pražský kriminalista vracel se svou rodinou autem z centra města domů. Na Palackého náměstí si policista ve zpětném zrcátku všiml, že se na jeho auto zezadu příliš přibližuje černý Superb. Ten ve Vyšehradském tunelu dokonce vjel do protisměru a v nepřehledném úseku kriminalistu tento vůz ve vysoké rychlosti předjel.

V křižovatce Podolského nábřeží a Podolské ulice v Praze 4 zmíněný Superb nedobrzdil a naboural do auta, které stálo na červenou. Kriminalista spolu s ženou z nabouraného vozidla ihned vystoupili a šli se podívat na řidičku v Superbu, ze které byl silně cítit alkohol.

„Kriminalista se předepsaným způsobem prokázal, že je policista a vyzval ji, aby setrvala na místě do příjezdu policejní hlídky,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Řidička však z místa nehody ujela, a to i přesto, že před jejím autem stály dvě osoby, které málem srazila.

Kriminalista tedy zavolal na linku 158 a opilou řidičku začal pronásledovat. „Do pronásledování se zapojilo několik hlídek v terénu. Mezitím řidička stihla projet ulicí Jeremenkova, Budějovická, Náměstí Hrdinů až do Podolské ulice v Praze 4. Tam ji kolegové z cizinecké policie spolu s velitelem policie z pohotovostní motorizované jednotky za užití donucovacího prostředku zahrazení cesty služebním vozidlem donutili zastavit,“ popsala Siřišťová a dodala, že když k vozidlu policisté přistoupili, snažila se ještě řidička zařadit rychlostní stupeň, což se jí kvůli opilosti nepodařilo.

Žena odmítala opustit vůz a držela se pevně volantu, takže ji policisté z auta vytáhli za pomoci donucovacích prostředků a zpacifikovali ji. „Následně u ní policisté provedli test na alkohol s pozitivní hodnotou 2,6 promile alkoholu v dechu,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky doprava, policie, honička, žena, alkohol, Praha, Škoda Superb, Vyšehradský tunel, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena nabourala a ujížděla policii, nadýchala přes dvě a půl promile. Z auta ji museli dostat policisté  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.