Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na frekventované Sokolovské bude bezpečněji, vznikne tam nový přechod

Chodci se dočkají na křižovatce frekventované Sokolovské a ulice Na Rozcestí nového přechodu. Vybudován bude při rekonstrukci křižovatky a obnově semaforů. Opraveny budou také okolní chodníky a křižovatka bude nově bezbariérová. Práce začnou v pondělí 31. května skončí do 30. června. Dnes to sdělila mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

Rekonstrukce křižovatky obnáší vybudování nového přechodu pro chodce, který bude řízen semaforem. Opraveny budou rovněž ostatní semafory, které v křižovatce jsou, a TSK kompletně zrekonstruuje silnici a přilehlé chodníky.

„Vozovka a část chodníku jsou navrženy s asfaltovým povrchem, ostatní plochy chodníků a chodníkového přejezdu budou z betonové dlažby. Podél nově snížených silničních obrub je navržena betonová dlažba. V celém prostoru křižovatky dojde k bezbariérovým úpravám," uvedla mluvčí.

Křižovatka zůstane po celou dobu rekonstrukce průjezdná, pouze bude omezen průjezd v pruhu, ve kterém se zrovna bude pracovat. Semafory budou vypnuty.

TSK nyní připravuje kvůli zvýšení bezpečnosti také úpravu přechodu přes Střelničnou ulici v Praze 8 u stanice metra C Ládví. Přechod bude zkrácen, když provoz na dvouproudé silnici bude sveden do jednoho jízdního pruhu. Dopravní změna zatím bude pouze vyznačena dopravním značením, teprve pokud se osvědčí, provede město stavební úpravy. Změna je plánována na konec léta.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky přechod, doprava, Sokolovská, Praha, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, chodník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na frekventované Sokolovské bude bezpečněji, vznikne tam nový přechod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.