Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Parkovací zóny budou na celé Desítce už od července, radnice spouští prodej oprávnění

Už od 1. července začnou platit zóny placeného stání v Praze 10 také jižně od vlakového koridoru, pokrytá tedy bude celá městská část. Od 17. května si mohou občané s trvalým pobytem v podoblasti 10.4, kam spadají Záběhlice a desítková část Michle nebo podnikatelé se sídlem tamtéž zařizovat parkovací oprávnění na výdejně, která funguje v prvním patře úřadu.

„Na začátku prázdnin dotáhneme velký projekt, který výrazně usnadňuje parkování našim občanům. Jeho realizaci jsme rozfázovali do období jednoho roku, a i díky postupnému zavádění a průběžnému informování občanů má prozatím nájezd poměrně hladký průběh,“ popisuje místostarosta Martin Sekal (ODS), který na vršovické radnici zodpovídá za dopravu a parkování.

Zóny placeného stání začala Desítka zavádět vloni, v létě a na podzim se postupně objevily ve Vršovicích, Strašnicích a v Malešicích.

„Část vozidel se po zavedení zón ve Vršovicích, Strašnicích a Malešicích přesunula právě do jižní části Desítky, kde se tím pádem dočasně zhoršila parkovací situace. Zavedení poslední zóny přinese velkou úlevu i obyvatelům v této lokalitě,“ říká místostarosta Sekal a dodává, že po zkušenostech ze zavádění zón v podoblastech severně od vlakového koridoru by rád apeloval na občany, aby nenechávali vyřízení na poslední chvíli, a v maximálně možné míře využili i možnosti zařídit si oprávnění online.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 10

Štítky parkování, doprava, Praha 10, oprávnění, Praha, Záběhlice, Michle, ODS, Vršovice, Strašnice, Malešice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkovací zóny budou na celé Desítce už od července, radnice spouští prodej oprávnění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.